Oblizeki: Pileći perkelt s domaćim rezancima i gibanica sa sirom

Oblizeki

Ove nedjelje u emisiji „Petrinjski oblizeki“ pripremali smo jedno jednostavno jelo, idealno za nedjeljni ručak u ovim toplim danima.

PILEĆI PERKELT S VRHNJEM I DOMAĆIM REZANCIMA – Potrebni su sljedeći sastojci: oprana i očišćena piletina, 3-4 glavice crvenog luka, sol i papar, lovorov list, slatka crvena paprika, žlica rajčice i 2-3 žlice vrhnja.

Sitno nasjeckani luk izdinstajte, zatim stavite piletinu, sol i papar te sve ostale začine. Polako dinstajte uz podlijevanje. Kad piletina omekša, dodajte vrhnje.  Poslužite uz domaće debele rezance ili domaću tjesteninu.

Zasladili smo se sa PETRINJSKOM GIBANICOM SA SIROM,



Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background