Kristijan Beluhan spreman je za “Mali let”! Poslušajte prvi singl s nadolazećeg albuma!

Napisao/la on 10/06/2024

Kantautor Kristijan Beluhan predstavlja “Mali let”, razigrani prvi singl s nadolazećeg albuma koji će svjetlo dana ugledati ove jeseni.

Na snimanju novog albuma, kao i uvijek kod mene, igrao sam raznim žanrovima, pa su sve pjesme glazbeno raznolike, ali su tekstovi odraz onoga gdje sam danas. Mali let je pjesma koja u sebi ima taj organski vibe svirke uživo, imaginacijom vodi u neke daleke zemlje, u egzotične krajeve, izvan svakodnevnih problema, govori o ljubavi, radosti života, putovanju i slobodi.“, o pjesmi je ispričao Kristijan.

Pjesmu “Mali let” prati i video spot koji utjelovljuje energiju pjesme i esenciju slobode. U spotu se pojavljuje i poznata glumica i Kristijanova prijateljica Jadranka Đokić:

Spot smo snimali na putu, na aerodromima, u vlakovima, na brodu, na letu za Madrid, u samom gradu, neki su kadrovi snimani u kanjonu rijeke Zrmanje i u mom Novigradu. Spot prati priču dvoje ljudi koji uživaju u životu, u svom odnosu i u putovanju. Moja partnerica u spotu je dramska prvakinja HNK u Zagrebu, Jadranka Đokić, moja draga prijateljica, u svakom smislu posebna i fantastična glumica koju poznajem još iz vremena dok je bila studentica, a koja je danas jedna od najboljih kazališnih i filmskih glumica ovih prostora i šire.

S Jadrankom dijelim neki poseban senzibilitet i uvijek sam priželjkivao neku zajedničku suradnju. Kako se ona nije dogodila u našoj zajedničkoj kazališnoj kući, ovo je bila prava prigoda da zajedno snimimo jednu lijepu uspomenu s našeg putovanja i prenesemo u spot radost slobode putovanja i radost življenja.“, otkrio je Kristijan.

Spot je režirao Kristijanov prijatelj i stalni suradnik Mario Delić s kojim je snimio spot za pjesmu “Istina” s albuma “Skretanje”, i za pjesmu “Od ljubavi”, koja je objavljena na prvom albumu Mayalesa.

Uz Jadranku Đokić, na pjesmi je sudjelovala još jedna slavna glumica, Lucija Šerbedžija, a suradnja je bila čista slučajnost:

Luciju također poznajem godinama. Jednom smo čak trebali surađivati na pjesmi koju nikad nismo završili, ali se eto, podsvjesno il svjesno ta suradnja dogodila na pjesmi ‘Mali let’. Imao sam taj dan termin u studiju i tamo zatekao Luciju koja je termin prije mene, snimala neku radio dramu. To je bila idealna prilika da je zamolim da snimi taj uvod u pjesmu i mislim da je ispalo baš kako je trebalo.

Nakon objave pjesme “Mali let”, Kristijan Beluhan planira se posvetiti završavanju albuma, a očekuje ga i nekoliko predstava u Operi HNK te koncertno ljeto:

Uvijek kažem, snimati album je kao snimati film, ima jako puno posla, glazbenika, suradnika na takvom projektu. Potrebno je puno entuzijazma, ljubavi, energije i odricanja da bi se došlo do cilja.  Nadalje do kraja sezone imam još predstava u Operi HNK,  i nekoliko koncertnih nastupa, 31.5 u Šibeniku, 21.i 25.6. u Zagrebu, 26.6. u Zadru, te ovo ljeto na manifestaciji Arsen Čovjek kao ja, koja će se odvijati 12.i 13.7. po cijelo Šibeniku, čemu se posebno veselim.


Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background