O radiju

Petrinjski Radio jedna je od najstarijih radijskih postaja u Hrvatskoj

Krajem 40-ih i početkom 50-ih godina grad Petrinja među prvima u Hrvatskoj imao je svoju radio stanicu. Razglasna postaja Petrinja naziv dobiva u ljeto 1941., a od 1955. godine počinje djelovati kao Zvučna i Radio stanica Petrinja.

Prije Domovinskog rata Radio je djelovao kao Poduzeće „INDOK“. Važan dio povijesti odnosi se na ratno razdoblje kada od 1. veljače 1992. godine nosi naziv Hrvatski radio Petrinja i program se emitira iz Siska. Nakon vojno – redarstvene akcije Oluja Hrvatski Radio Petrinja ponovno ima sjedište u Petrinji, a tijekom 1999. godine preoblikovan je u Petrinjski radio d.o.o. pod kojim nazivom djeluje i danas.

Djelatnici HRP bili su od 1. kolovoza 1992. do 7. studenog 1995. desetina posebne namjene u Službi za motrenje i obavješćivanje ureda za obranu Petrinje. Zbog toga su stekli sva prava hrvatskih branitelja i nositelji su odličja Bljesak i Oluja, a odlukom predsjednika RH dr. Franje Tuđmana odlikovani su i Spomenicom Domovinskog rata.

Od 6. kolovoza 1995. do 4. rujna 2005. godine Radio se nalazio Turkulinovoj ulici, od 3. svibnja 2004. godine prvi put u svojoj povijesti počeo je neprekidno vlastito emitiranje programa u trajanju od 24 sata. Na 60. rođendan Radija 7. rujna. 2005. godine počelo je emitiranje iz sadašnjih prostorija.

Od 17. veljače 2004. godine do svoje iznenadne smrti 21.studenog 2012. godine na čelu Radija bio je Darko Komlinović, koji je svojim dolaskom uveo brojne pozitivne novine i promjene u radu. Jedna od njih je i Internet stranica, jer je Petrinjski radio prvi put u svojoj povijesti dobio web stranicu. Njena kvaliteta prepoznata je i od same struke te je tri puta nagrađena od Hrvatske udruge radija i novina (HURIN) „Zlatni miš“, za najbolju Internet stranicu.

Petrinjski radio nije samo institucija jer njegovi djelatnici žive za svoj grad i njegove ljude. Imamo bogatu prošlost prepunu uspona i padova, ali i godine ispunjene ljudskim sudbinama i radom s puno ljubavi. Tako će i ostati.Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background