Oblizeki: Nabujak od ostataka šunke i jaja, salata od regmeta

Oblizeki

Ovotjedno izdanje emisije „Petrinjski oblizeki“ bilo je poprilično raznoliko. Iza nas je blagdan Uskrsa, a nekima je zasigurno ostalo još šunkice i jaja pa smo ove nedjelje pripremali jedan nabujak od ostataka šunke i jaja uz koji smo poslužili popularnu salatu u ovom proljetnom razdoblju, idealnu za čišćenje i detoksikaciju organizma – salatu od radiča, maslačka ili Petrinjcima poznatiju pod nazivom salata od regmeta ili regleca.

NABUJAK OD OSTATAKA ŠUNKE I JAJA – Skuhajte nekoliko krumpira u ljusci pa ih ogulite i izrežite na kolutove i poslažite u posudu. Kuhana jaja također izrežite i složite na krumpir, a potom složite komadiće šunke i tako redom – red krumpira, red kuhanih jaja i red šunke, a sve završite s redom krumpira. Prelijte s kiselim vrhnjem u koje također možete staviti malo jaja ukoliko želite. Zapecite u pećnici i poslužite.

SALATA OD RADIČA, MASLAČKA, REGMETA ILI REGLECA– Uberite mlade listove salate, dobro operite te posolite i pouljite.

Budući da smo napokon dočekali sunčane i tople proljetne dane, sve je više aktivnosti na otvorenom i na našoj okućnici pa smo vam u emisiji donijeli i mali savjetnik o radovima u vinogradu, voćnjaku, povrtnjaku i cvjetnjaku. Kraljica cvijeća definitivno je bila i ostala ruža kojom se moramo pozabaviti kako bi ona svojom ljepotom i gracioznošću ukrasila naše cvjetnjake, a svojim mirisom uljepšala tople dane i večeri. Zato vam donosimo nekoliko bitnih savjeta za uzgoj ruže i njeno održavanje.



Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background