Gretta obradila pjesmu “Kud plovi ovaj brod”

Napisao/la on 31/08/2018

Bilo je potrebno čak pet studijskih albuma i gotovo petnaest godina karijere da zagrebački rock kvartet Gretta objavi svoju prvu obradu – legendarnu pjesmu “Kud plovi ovaj brod”, koja je najpoznatija u izvedbi Radojke Šverko. Zašto su odabrali upravo ovu pjesmu, objasnio je frontmen Grette Tomislav Čubek Chubi: “Prije par godina obradili smo ovu pjesmu u svrhu nastupa na urbanoj rock večeri koja se održavala u sklopu Splitskog festivala. To je pjesma koja se svima u bendu sviđala pa je izbor nekako bio logičan i obradili smo je u našem alternativnijem stilu. Obrada je  bila odlično prihvačena na tom nastupu te smo je počeli izvoditi i na nekim našim koncertima i svaki put bi dobro prošla. Pjesmu smo zatim snimili u studiju kada smo snimali zadnji album “Gravitacija” čisto za “svoj gušt” te nije ni bila u planu da je objavimo. Na nagovor prijatelja, fanova i diskografa koji su čuli pjesmu, promijenili smo mišljenje i nadamo se da će se i vama pjesma svidjeti barem podjednako kao publici na nastupima uživo.”.

Autor glazbe je Arsen Dedić, stihove je napisao Esad Arnautalić, aranžman je napravila Gretta, a za glazbenu produkciju i mastering je zaslužan Srđan Sekulović Skansi.

Gretta iza sebe ima pet studijskih albuma (“Fanatik” – 2008., “Vidim što vidim” – 2010., “Kreteni” – 2012., “Boje i mirisi” – 2015., “Gravitacja”, 2018.), brojne uspješne singlove te više od dvadeset spotova. Osvojili su Porin, pobijedili na Karlovačko RockOff festivalu, dva puta nastupili u zagrebačkom Domu sportova, održali prvi regionalni silent koncert (umjesto razglasa, glazba se čula isključivo na bežičnim slušalicama) te samostalan koncert pred ispunjenim velikim pogonom zagrebačke Tvornice kulture.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background