Franka x ToMa “Da opet nađem te” – Koliko je jaka ljubav? Pobjeđuje li sve probleme?’

Napisao/la on 04/06/2024

Hrvatska pop zvijezda Franka udružila je snage s jednim od najpopularnijih novih domaćih glazbenika ToMom, te su stvorili emotivan pop duet “Da opet nađem te”. Pjesma pokušava pronaći odgovor na pitanje: “Kako izgleda muško-žensko viđenje jedne iste situacije, istog problema u vezi?”.

“Često potpuno drugačije doživimo određene trenutke u vezi, različite osjećaje, viđenje iste situacije i to smo s tekstom, ali kroz emociju glazbe pokušali prikazati. Sigurna sam da će se slušateljice moći pronaći u pjesmi, jer je zapravo srž same emocije pitanje bi li to dvoje ljudi, da se ponovno nađu, uspjelo prebroditi krizu, riješiti problem, postići kompromis, pronaći pravu emociju, naći se negdje na sredini svojih oprečnih stajališta i viđenja, voljeti se bolje i ostati zajedno”, izjavila je Franka.

“Do sada nisam nikada osjetio ovoliku odgovornost, pa čak pomalo i strah dok sam s Frankom radio na tekstu pjesme, jer po prvi put ne radim samo za sebe”, rekao je ToMa i dodao: “Iza stihova stoje dvije osobe, dvije priče, u kontekstu pjesme, dva slomljena srca… Željeli smo pogoditi intenzitet pjesme, emociju koja je krajnji cilj i viziju koju imamo. Srećom, posao je olakšala činjenica da se i Franka vješto snalazi s pisanjem stihova, tako da smo spojili dva naša svijeta da bi nastala ova pjesma. Jako sam sretan i počašćen biti dijelom ove priče i dijeliti zajedno s Frankom jednu ovako lijepu pjesmu.”

Iza pjesme, uz autore teksta ToMu i Franku stoji autorski i producentski tim iz Švicarske A-Tunes, glazbeni profesionalci koji su radili i s Nemom, ovogodišnjim pobjednikom Eurosonga.

Za novi hit duet, Franka i ToMa su objavili videospot pod redateljskom palicom Filipa Gržinčića“Kroz zanimljivu vizualnu metaforu željeli smo prikazati cijelu lepezu emocija narušenih odnosa jednog para. Možda se na prvu čini neobičan pristup, ali svaka scena iz spota na preneseni način prikazuje borbe unutar muškarca i žene”, rekla je Franka, a ToMa dodaje: “Navikli smo kraj ljubavi u pjesmama gledati u ustaljenim slikama i situacijama, a Filip i Slađana Gržinčić su se kroz spot odmakli od uobičajenih formi i našli drugačije rješenje za ovu filmsku priču.”

“Emocije su se spojile. Teško je opisati riječima, jednostavno se osjeti… od glazbene produkcije, teksta, videospota, do našeg prijateljstva koje je nastalo tijekom stvaranja pjesme. Iskrene emocije uvijek se osjete!”poručuju Franka i ToMa.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background