Zdenka Kovačiček s novim singlom “Stare fore” zatvara hvaljeni album “Konstatacija jedne mačke”

Napisao/la on 20/11/2022

Zdenka Kovačiček, unikatna hrvatska glazbena diva te vlasnica jednog od najupečatljivijih vokala na ovim prostorima, predstavlja posljednji singl s hvaljenog studijskog albuma “Konstatacija jedne mačke”, koji je ujedno jedna posebna, glazbeno cjelovita priča.

Žena za sva vremena svakim glazbenim uratkom pomiče svoje granice te unazad nekoliko godina redovito isporučuje fantastične materijale primamljive baš svim generacijama. Upravo takav je i najnoviji singl “Stare fore” koji je ujedno i prva pjesma s izdanja “Konstatacija jedne mačke”, dugoočekivanog albuma hrvatske prve dame jazz-rocka koji joj je priskrbio i nominaciju za nagradu Porin u kategoriji rock albuma godine.

“Obratite pažnju na tekst pjesme ‘Stare fore’, jer sigurna sam da te stare fore još uvijek postoje među mladom generacijom, a to ćete uskoro vidjeti u spotu koji su napravili fenomenalni Doringo i mlada talentirana Marija Mihaljević” poručuje Zdenka pritom posebno izdvajajući stih “Ne tražim ti više mane, u mraku sve su mačke crne”.

Glazbu singla “Stare fore” potpisuje Marko Tomasović, odličan tekst napisala je Daniela Borovnjak, dok je za aranžman zaslužan Hrvoje Grčević.

Veličanstveni album “Konstatacija jedne mačke” fascinantna je glazbena priča koju su dosad oblježili sjajni singlovi “Jutarnja frka”, “Pozitivan primjerak” u suradnji s Remi iz Elementala, singl zavodljivog latinoameričkog ritma “Adut”, a nakon njega i moćni rock soul singl “Love, Love, Love” koji je premijerno predstavljen na Dori 2020. u izravnom prijenosu HRT-a. Potom je uslijedio i singl “Konstatacija jedne mačke” uz animirani video spot, dueti “Jaka” s neponovljivim Davorom Gopcem i “Tvoje usne”, kolaboracija za pamćenje sa sjajnim Matijom Cvekom. Ujedno je riječ o prvom Zdenkinom solo albumu od 2004., godine kada je izbacila album “To Be Zdenka”, na kojem se nalazi njen nanovo snimljen hit iz 1999. “Žena za sva vremena”.

Album koji će prigrliti baš svi, od jazz, blues i rock fanova, od proljeća 2021. godine osvaja nas prelijepim melodijama te tekstovima pjesama koji će vas potaknuti na razmišljanje, kako kaže sama Zdenka, o svom životu, tuđem životu, o prošlosti, o budućnosti, s dozom cinizma, ali i optimizma.


Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background