“Zaključaj srce” – poručuje Buđenje u suradnji s Tonkom

Napisao/la on 12/09/2022

“Zaključaj srce” najnoviji je, a izgledno je da će ostati kao jedan od istaknutijih singlova Buđenja s aktualnog albuma dueta  “Brudet”. Krasi ga briljantno realizirana suradnja benda s pjevačicom grupe Pavel, Antonijom Matković Šerić, svim nam poznatom pod nadimkom Tonka. Tekst i glazbu za “Zaključaj srce” napisao je frontmen Darko Bakić, a bend je ponovno surađivao sa pouzdanim imenom i kolegom u Vedranu Baotiću koji je ovoga puta imao producentsku ulogu na singlu od kojeg se može puno očekivati.

“‘Zaključaj srce’ mi je već sad jedna od najdražih pjesama koje koju je band snimio ikada. Pjesma je objedinila sve ono čega smo se naslušali kroz život u blues – rock izričaju. Tonka je svojim anđeoskim glasom ovu suradnju učinila prekrasnim iskustvom i utkala joj neku posebnu spiritualnu notu, koja bi bez nje jednostavno bila siromašnija”, rekao je frontmen Darko Bakić.

Spot je snimljen na sessionu u Tvornici kulture, a za videoprodukciju i režiju zaslužna je ekipa Izvan Fokusa. Radijski eter vrlo rado će ugostiti ovaj lagani rock u blues celofanu, a na slušateljima je da otključaju svoje srce i prepoznaju kvalitetu koju im Buđenje i Tonka u ovoj izvedbi pružaju.

“Hvala Darku na pozivu za suradnju, pjesma mi se na prvu svidjela već u demo verziji, pa me nije trebalo puno nagovarati da ju snimimo. Nadam se da smo uspjeli oživjeti pjesmu na najbolji mogući način, meni je bio izniman gušt, sigurna sam da će je slušatelji prepoznati i zavoljeti”, pozitivna je Tonka.

“Brudet” je šesti album benda i donosi 11 suradnji s nekim od najpoznatijih imena domaće glazbe – Buđenju su se tako pridružili njihovi kolege i prijatelji Zorica Kondža, Tonka, Mia Dimšić, Daria Hodnik, Lara “Bang” Antić, Vanna, Matija Cvek, Neno Belan, Reper iz Sobe, Aftershock i Igor Ivanović. Koncertnu promociju održali su krajem svibnja u splitskom klubu Baraka, a pretprošlog vikenda i karlovačka publika imala je priliku kušati aktualni “Brudet” – grupa Buđenje je na Danima piva dijelila veliki stage s Gibonnijem i oduševila sve prisutne. Zagrebačka promocija albuma očekuje se ove jeseni, a do tada uživajte u albumu dostupnom  na svim streaming servisima.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background