‘We Can Fly’: Stadionski pop, Kim Verson kakvu ćete prigrliti

Napisao/la on 17/05/2024

Jedno je sigurno: ‘We Can Fly’ je pjesma koju ćete prigrliti. Upamtit ćete je odmah. Jer ima ono nešto. Umjetnički je snažna i sugestivna. Putem nje, Kim Verson šalje poruku i pronosi priču. Onakvu poruku i onu priču kakvu samo kantautorski rukopis može odaslati.

‘love is all we have’

”Dotaknuta pričom o orlovima, napisala sam pjesmu ‘We Can Fly’ koja je dio i mog putovanja”, govori Kim Verson i objašnjava: ”Prema legendi, orao u određenom vremenu mora donijeti mudru odluku kako bi nastavio živjeti. Naime, mora proći kroz bolnu transformaciju preobrazbe i pročišćenja, baš poput čovjeka.”

I taj put je zahtjevan. Poput pjesme kojoj svjedočimo.

”’U pjesmi sam iznijela snažno utkane emocije koje me na neki način pročišćavaju. Donose priliku da kroz njihovo dubinsko proživljavanje postanem još bolja verzija sebe i tako u svoj život dozovem ljubav kakvu želim i zaslužujem”, dodaje kantautorica.

‘We Can Fly’ se ističe gorljivom izvedbom i iznimnom produkcijom. Jer, Kim Verson je svoju poruku iznijela srčano. Iskreno i iz dubine sebe same.

‘just like passion’

”Pjesma metaforički prikazuje povezanost dviju duša i proces njihova putovanja. Ono je često puta intenzivno, strastveno, izazovno, pa i vrlo bolno. Takva je ljubav poput blagoslova i prokletstva u isto vrijeme”, reći će i istaknuti ono što znamo: ”Samo rijetki mogu prijeći taj put kako bi se izborili za novi život. Za čistu ljubav.”

Pa kako to učiniti? U ovom svijetu koji potiče strahove i tjera nas na skrivanje iza osobnih zidova, takvo što zahtjevno je. I čini se neizvedivim. Ili?

‘’Spoznaja, priznanje i prihvaćanje promjene mogu ukloniti strahove i slomiti ego. Jedino se na taj način možemo osloboditi i prepustiti, te poput orla vinuti u visine raširenih krila”, podvlači Kim Verson.

‘your soul is both dark and bright’

Jeste li spremni za taj put? I za pjesmu koja odjekuje kanjonom naših misli, dubinom naše svakodnevice, širinom našeg digitalnog života i radijskim satima koji daju oblik našim danima.

Uronjena u modernu produkciju – s dijalogom između elektronike i akustične gitare, snažnog ritma i dionica električne gitare – pjesma ‘We Can Fly’ priziva sliku stadionskog nastupa. Onoga koji donosi razliku.

A Kim Verson donosi razliku na domaću glazbenu scenu. Svojim kantautorskim rukopisom zaziva prepoznavanje dalekih meridijana. I to svega koji tjedan nakon što su kolumnisti magazina Billboard zaključili da svjetska publika danas sve više traži pjesme uz gitaru koje će izvoditi raskošni vokalisti. Sa širinom i sugestijom svojstvenom najuspješnijim vedetama kroz desetljeća pop kulture.

‘but together, we can fly’

Kim Verson je napisala pop pjesmu koja odjekuje. ‘We Can Fly’ donosi catchy refren. A u sebi sadrži naznaku country akustike i atmosferu koja zahvaća u prošlost. U danima koji svjedoče iznimnom globalnom interesu za taj i takav zvuk. I dobu koje otvoreno potvrđuje da smo, kao ljudi, psihološki ranjivi. I spremni za rad na sebi.

Glazbu i tekst pjesme ‘We Can Fly’ potpisuje Kim Verson. Uz pjesmu ‘Butterfly’, ovo je njezina druga pjesma objavljena na engleskom jeziku. Aranžman i produkciju potpisuje Ivan Pešut, dok su vokalne dionice snimljene u studiju Darija Mihića. Uokvireno dizajnerskim rješenjem naslovnice koje je pripremila sama Kim Verson, singl izdanje ‘We Can Fly’ donosi posebnu poslasticu u vidu verzije a capella pjesme ‘We Can Fly’ i instrumentala spremnog za ilustraciju dubina naših misli i sate radijskih programa. Fotograf identiteta je Dario Jurčević. Digitalno izdanje ‘We Can Fly’ možete pronaći na streaming servisima. Lyric Video ‘We Can Fly’ nalazi se na YouTube kanalu diskografske kuće Dallas Records.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background