Vinko Ćemeraš ide na Doru s pjesmom „Lying eyes“

Napisao/la on 09/01/2024

Lying eyes je pjesma koja je nastala spontano prošle godine malo prije ljeta. Tih dana sam “visio” u svom malom kućnom studiju i prizivao inspiraciju. Kao što i većina mojih pjesama nastane, tako je i u ovoj prvo došla melodija ili bar osnovica melodije koju slušamo. Ali ta osnovica je bila inspiracija za dalje. Prvo sam pjevušio neki tekst čisto da pronadjem i prilagodim ritmiku melodiji. I svidilo mi se kad sam u refrenu počeo falsetom, što je neobično za mene. Malo po malo sam i tekst usavršio, snimio cijelu pjesmu da imam kao info te je stavio sa strane, nije bilo plana za nju. Kad sam odlučio da ću se prijaviti na Doru, imao sam spremnu drugu pjesmu koju je trebalo kratiti. Tu se “vijećalo” dosta, jer je tu pjesmu trebalo skratiti skoro 2 minute haha. Na kraju mi je bilo žao to uraditi i rekao sam da ću napisati novu, ali sam se sjetio da u ladici imam ‘Lying Eyes’, pjesmu koja je skoro gotova. Bila je idealna minutaža, timu se svidila na prvo slušanje te je tako pjesma ušla u veliki plan.”

Tekst, glazbu i aranžman pjesme potpisuje Vinko Ćemeraš, a za producentskim pultom našao se provjereni producent Srđan Sekulović Skansi, njegov stalni suradnik.

Pričajući o nastupu na Dori Vinko je dodao: “Mogu reći da ne očekujem ništa, a nadam se svemu. Imam veliku želju s pjesmama na engleskom jeziku dosegnuti inozemstvo. To je nešto što me sada gura. Ne mora to biti preko Eurosonga, ali mislim da je Dora vrlo dobra platforma da se ova želja pokrene s početne točke.”

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background