Vanja i Nešvil funk novim singlom “Šutnja” poručuju – the roof is on fire!

Napisao/la on 10/05/2022

Prvo su opjevali kulenove seke, a onda su proširili zrakom “Vanj Love” Slavonijom i drugim regijama, pa čak i izvan Hrvatske, a sada su zapalili krov. Naravno, ne doslovno, nego su Vanja i Nešvil Funk na krovu Kulturnog centra u Osijeku održali koncert i predstavili album “Vanj Love”, ali i snimili videospot za novi singl “Šutnja”. Šutnja je zlato, osim kad su u pitanju Vanja i Nešvil Funk, mješavina začina slavonskog satiričnog hip hopa u funkyja. Ne, oni nisu bend za tipične ribarske fešte po Slavoniji i Baranji, oni su puno više od toga, a sa sobom uvijek nose kulin ili što bi neki rekli kulen. “Šutnja” je također puno više od obične pjesme, to je ljubavna priča između dvoje ljudi te šutnji koja se čak i bez riječi razumije. Stoga, Vanja uz pratnju Nešvil Funka repa neke od najljepših stihova albuma – “šutnja može biti jača od riječi tisuću, neću reć da volim, al za tebe gorit ću, kisnut ću, gazit preko trnja, preć ću žedan preko vode nek me misli nose, nek me misli vode”. 

Spot su snimali Phantograpgy, Tomislav Šilovinac i Bruno Mioč (dron), a montirao ga je Phantography. Pjesma je kao i cijeli album snimana u Hard Work Studiju u Požegi, a produkciju, miks i mastering potpisuje Ante Akrap. 

Vanja i Nešvil Funk upecat će slušatelje ne samo britkim humorističnim slavonskim (čitaj: lega) tekstovima nego i sjajnom glazbenom, štoviše funky podlogom, a ako samo čitate nazive pjesama mogle bi vam zazubice narasti. Nisu tu samo instrumentalisti bitni, nego i prateće vokalistice koje cijelom zvuku daju i začin zvan so(u)l. Ima toga i u “Kulenovim sekama”, prvom singlu Vanje i Nešvil Funka, ali i u drugim singlovima “Seoska lola”, “Echo našeg bivanja” i “Daj mi pare”. No, vjerujte, najbolje sastojke tek trebate otkriti ako u ruke uzmete album, otvorite ga, uzmete CD i stavite u CD player u vašem Fići te otkrijete nešto što još niste čuli. “Bauštela”, “Imam kera”, “Šutnja”, “Jeka”, “Past će bomba” ili pak otvarajuća “Vanj Love” savršeni su recept za feelgood raspoloženje i pokoju suzicu koja bi se mogla pojaviti u aktualnom singlu “Šutnja”. Ali samo zato što je album toliko pitak da se zapravo ne želite rastati od njega.


Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background