Uoči koncerta u Lisinskom, Nola izdaje dva hita u novom ruhu

Napisao/la on 31/08/2018

Grupa Nola koja ove godine obilježava 25 godina svog glazbenog djelovanja nastavlja slavlje. Nakon koncerta za pamćenje u Istarskom narodnom kazalištu u Puli u pripremi je i koncertni spektakl na kontinentu. U maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, 16. studenog pulski glazbenici predstavit će presjek 25-godišnje karijere.

A kako bi fanovi dobili najbolji uvid u ono što ih čeka na pozornici Lisinskog Nola je odlučila objaviti dva osvježena singla “Vratio si me” i Moj svijet”. Pjesme su snimljene u Istarskom narodnom kazalištu 21. travnja, za aranžman su bili zaduženi Marijan Jelenić i Alen Bernobić (Moj svijet),Marijan Jelinić i Goran Farkaš (Vratio si me), a za snimku, miks i master Perica Šuran. Video su snimali i montirali – Medvid produkcija.

Pjesme koje je publika kroz eter već zavoljela, dobile su novu glazbenu dimenziju. Obogatili smo ih novim zvukovljem ali i divnim emocijama kojima je bio ispunjen koncert u kazalištu. – rekla nam je ovim povodom pjevačica grupe Nola, Gabrijela Galant Jelenić.

Na pjesmi “Vratio si me” gostuje etno skupina Veja. Svojim iskonskim i zemaljskim zvukom pretvorili su pjesmu u modernu mantru. Takav neočekivani spoj stvorio je atmosferu u kojoj smo svi uživali. Glazbeni gosti koncerta u kazalištu bili su i Alen Bernobić (truba), Ivan Šugar (saxofon) te Carlos Fagin (klavijature) i oni su dali poseban pečat pjesmi “Moj svijet”. Ova live izvedba odvela je pjesmu na novi level. Da je sada snimamo zvučala bi ovako. – objasnio nam je Marijan Jelenić.

Nola je proslavu 25 godina postojanja već obilježila izdavanjem albuma “25” kojeg je kritika dočekala samo s riječima hvale. I fanovi su kompilaciju njihovih najljepših pjesama prihvatili s oduševljenjem, ali iz Nole najavljuje da vrijedno rade i na novim materijalima. Tako već za jesen najavljuju novi singl, a uskoro i novi album.

Puno je razloga za slavlje, a vi se pobrinite na vrijeme nabavite svoje ulaznice za proslavu u Lisinskom. Ulaznice su dostupne putem sustava Ulaznice.hr po cijeni od 60 kuna.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background