U country suradnji Nikolina Tomljanović i Crooks & Straights predstavljaju singl ‘Želim poći bilo gdje’

Napisao/la on 24/01/2022

Nikolina Tomljanović je uplovila u novu godinu s novom suradnjom, riječkom country grupom Crooks & Straights i  singlom ‘Želim poći bilo gdje’. Pjesma je nastala u suradnji s Robertom Bradičićem, autorom glazbe te Dinkom Fazinićem, autorom stihova koji je s Nikolinom Tomljanović surađivao na nagrađivanoj pjesmi ‘Volim kako se smiješ’ s prošlogodišnjeg Zagrebačkog festivala.

Grupa Crooks & Straights dolazi iz Rijeke, a utemeljena je u listopadu 1999. godine. Crooks & Straights su svoj najveći dosadašnji uspjeh postigli na 23. europskom natjecanju country glazbe, ”Picnic Country – Europa Country Music Contest”, održanom u Poljskoj 2004. godine osvojivši 1. mjesto. Time su se uvrstili među najveća imena europske country glazbe.

“Nikolina i mi se poznajemo već dugo, a prva naša suradnja datira još od pred skoro desetak godina kad je snimila jednu našu pjesmu kao svoj Božićni hit. Prvi zajednički nastup smo imali 2019. godine kad smo kao gosti nastupili na njenom samostalnom koncertu u Rijeci. U međuvremenu smo obostrano zaključili da postoje dobre osnove za trajniju suradnju te je prvi rezultat toga i ova pjesma. A to je samo početak jer je u planovima još puno toga.” – rekao je Damir Matković, član grupe Crooks & Straights.

Prpošna i pozitivna pjesma ‘Želim poći bilo gdje’ priča je o odlučnosti neke osobe koja želi životnu promjenu. Osoba koja se ne miri životom koji je guši i ne ispunjava i odlazi u nepoznato, punim plućima, slobodna. Sloboda, novi nepoznati životni putevi, vremenska neograničenost, odlično pristaju country izričaju u kojem se Nikolina Tomljanović osjeća kao kod kuće: “Neki kažu da se slučajnosti dešavaju, neki kažu da ništa nije slučajno. U svakom slučaju, na svom prvom albumu ‘Put po mom’ imam jednu pjesmu (božićna pjesma, “Pokloni mi zagrljaj”, stihovi moga supruga Jakoba Patekara) čiju glazbu potpisuje Damir Matković iz Crooks & Straights, na svom prvom koncertu zvala sam dečke kao goste da zapraše pravi country, a onda su nedavno trebali pjevačicu. Kockice su se posložile i eto mene u bendu. Nastavljam sa svojom solo karijerom, ali me svakako privlači i biti pjevačicom čistokrvnog country benda. Svojom novom pjesmom najavljujem našu dublju suradnju pa tako pjesma ima i svoju englesku verziju koju ću pjevati na koncertima s Crooksima.”

Aranžman pjesme je napisao Damir Matković, član grupe Crooks & Straights, a produkciju potpisuje Mladen Srića. Slušajući singl ‘Želim poći bilo gdje’ nestrpljivo iščekujemo nadolazeće pjesme ove zanimljive suradnje.


Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background