Tko su žene koje potpisuju novi Kedžin singl “U nama”?

Napisao/la on 04/06/2021

Pjesma “U nama” je novi singl i spot Damira Kedže koji autorski potpisuju žene. Publika ju je danas mogla čuti premijerno na Narodnom u 14 sati, a spot je premijerno prikazan na CMC televiziji, Croatia Records YouTube kanalu te portalu Dnevnik.hr.

Izazovno razdoblje i godina su, vjerujemo iza nas, a danas nam sve izgleda kao neki novi početak. I baš tako zvuči i nova pjesma Damira Kedže, prepoznatljiva, a opet drugačija i snažnija od svega do sad, posebna u puno toga te zvuči kao novi snažni početak. A tko su autorice emotivnog zvuka i slike? Pjesmu je napisala sjajna mlada kantautorica Lu Jakelić, žena satkana od nota i emocija čiji će talent publika tek otkrivati. Lu je napisala sve pjesme na svom prvijencu objavljenom 2019. godine, a ovo je prvi put da je glazbu i stihove pisala za nekog drugog. Baš zato je odgovornost Damira Kedže još veća

“Počašćen sam što sam ja taj prvi koji će publici donijeti emociju i drugačiji pristup glazbi i to onoj posebnoj kakvu sklada Lu. Pjesma me već na demo snimci obuzela i osjećao sam da je moja, da je svemir mislio na mene dok ju je Lu stvarala. Ovu pjesmu osjećam na neki poseban način. Opisuje me onako ‘baš do kosti’. Dao sam sve od sebe da taj osjećaj i emociju donesem publici najbolje što mogu. Višeslojna je jako i sad samo čekam kako ćete ju vi doživjeti”, obratio se publici Damir.

Redateljica spota je Helena Janjušević, Damirova višestruka partnerica, žena u čije se ruke prepušta potpuno siguran da će od njega izvući ono najbolje, glumačko i plesno.
“Vjerujem joj toliko da sam joj dao da mi režira spot i da u njemu glumi. Helena Janjušević je posebna baš kao i ova pjesma. Multitalentirana, posebne ljepote i karaktera, a kada pogledate spot shvatit ćete zašto je obožavam. Zahvalan sam što je dio mog svemira”, rekao je Damir

Radeći na pjesmi, spotu i kompletnom projektu “U nama” suradnici su birani srcem, emocijom i po onome što ih kod Damira izdvaja i čini posebnim. Sve je od početka bilo hrabro, odabrati pjesmu ogoljene i čiste emocije i tu emociju verbalizirati vokalno i emocionalno uz tim koji je okupljen samo za projekt “U nama”, a u njemu su kreativni i vrijedni pojedinci, majstori svog posla koji su surađivali po prvi put skupa na jednom projektu. Cijelo vrijeme je to bio njihov svojevrsni eksperiment u koji su vjerovali.

“I evo, tek sad dok slažem dojmove shvatio sam da su na ovom spotu sve ključne uloge odigrale žene, wow. Vodilo me srce i svaki dio stvaranja ove pjesme prepustio sam onima kojima bezrezervno vjerujem i evo sad shvaćam – who run the world? Hvala vam drage moje, ništa bez vas. Stvorili smo pjesmu za koju sam Snježani rekao neka mi ju puste kada umrem, toliko vjerujem u nju”, emotivno je zaključio Damir.

Osim autorice teksta i glazbe Lu Jakelić, redateljice spota Helene Janjušević, producentice projekta Snježane Jerković Radočaj, Damirove menadžerice, u timu je i autor aranžmana Rejhan Okanović. Spot je snimljen u prekrasnoj Villi Ivka u Triblju te na plantažama smilja na otoku Krku

“Beskrajno hvala vlasnicima Ville Ivka koji su nas ugostili. Ne mogu snimiti spot, a da u njemu ne prikažem neku od ljepota otoka s kojeg dolazim, zato hvala dragi ljudi s plantaže smilja na Krku, ljepše je nego u Toscani. Hvala našoj Ivi Berišić za savršen make up u svim uvjetima, Doris Crljen na frizurama, XYZ Fashion Storu na savršenom stylingu, Croatia Recordsu na podršci u svemu. Jedva čekam čuti vaše dojmove i komentare, ali i kako je pjevate sa mnom u glas na koncertima u Varaždinu 12.6., Zagrebu 17.6. i Rijeci 24.6.”, dodao je za kraj Damir.  

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background