Tibor predstavlja novu pjesmu “Bonvivani” s nadolazećeg solo albuma

Napisao/la on 22/01/2023

Tibor Karamehmedović, autor, vokal i gitarist grupe Silente, predstavlja novu pjesmu “Bonvivani” koja će se naći na njegovom nadolazećem solo albumu “Požalit se nekom”.

Pjesme poput ove, kaže Tibor, govore o preveselim ljudima oko nas, bekrijama, bonvivanima, piscima, književnicima, muzičarima, reperima, bivšim prijateljima koji jednostavno uzimaju najbolje od života i ne znaju drugačije.

“Taman kad se ja odlučim sastaviti i uraditi nešto od života uvijek me preteknu influenseri, motivatori i izdavači sa svojim veselim i jednostavnim rješenjima. Pet trikova za dublji odnos s vašim partnerom, pet načina za pronaći motivaciju, tri akorda za lako napisati hit. Motivacijski postovi koji ne znače ništa. Pisci s nagradama čije riječi nikoga ne diraju osim onog bazičnog ega ispod struka. Muzičari koji znaju o čemu pišu, komentari o komentarima, laka lova, brza lova. Cure ostavljaju dečke jer nisu dovoljno takvi pa se predomisle kad vide da su same upravo gadljivo takve, što im ne valja.

Dečki od života traže obećanu šansu, traže kraljicu pa se vraćaju natrag po konja i oklop. Prijatelji ih uvjere da je korisniji konj, treba živjeti sad. I uživati. Kraljice pomažu vladati našim emocijama, ali prije toga neke emocije treba biti. Svijet je lopta šarena i ostaje nam probati razumijeti druga. Ja se nadam ostati svoj i koristiti ljudima oko sebe. Takvi su najveći bonvivani”, poručuje Tibor. 

Glazbu, tekst i aranžman potpisuje Tibor Karamehmedović, producenti su Filip Vidović i superflipp, a video spot su snimali Filip i Slađana Gržinčić.

S novom pjesmom Tibor nastavlja predstavljati nadolazeći album. “Bonvivani”, se pridružuje ranije objavljenima “Požalit se nekom”, koja je na Top40 ljestvici najemitiranijih radijskih pjesama u Hrvatskoj, kao i “Njene kose crne”, “Zaborav” i “Nesretnik”.

Nakon tri godine rada na materijalu, drugi solo album “Požalit se nekom” predstavit će, kaže Tibor, osam pjesama ljubavne rock’n’roll tematike, a bit će objavljen za LAA. Prva prilika za čuti kako album zvuči uživo bit će na promociji u zagrebačkom klubu Sax 11. ožujka 2023.

Pjesma “Bonvivani” dostupna je na svim streaming servisima, a Tibora pratite na njegovim društvenim mrežama.


Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background