The Who novom pjesmom najavljuju novi studijski album!

Napisao/la on 15/09/2019

Album „Who“ stiže 22. studenog, a bit će to prvo studijsko izdanje s novim materijalom nakon 13 godina! 

Oni su rock ikone snažnog utjecaja na glazbenu povijest, oni su jedan od najvećih live-bendova svih vremena, oni su rasprodali više od stotine milijuna albuma diljem svijeta, oni su se s čak devet albuma našli na raznim Top 10 pozicijama US & UK lista – oni su ostvarili karijeru dugu šest desetljeća. Oni su The Who. 

Danas, nakon 55 godina otkako su kreirali svoju prvu snimku, The Who se vraćaju novim studijskim materijalom. Nakon 13 godina iščekivanja, 22. studenog stiže nam album „Who“, najavljen novom pjesmom „Ball and Chain“, koja je i hrvatskim fanovima dostupna u radijskom eteru. 

„Sve pjesme s albuma napisane su prošle godine, uz dvije iznimke.“ otkriva Pete Townshend i nastavlja: „Ne postoji tema niti koncept, nema nikakve priče iza svega – to je zbirka pjesama koje smo moj brat Simon i ja napisali kako bi Rogeru dali inspiraciju, izazove i opseg za njegov novootkriveni pjevački vokal. Roger i ja smo oboje danas stari ljudi, budimo realni, tako da sam nastojao udaljiti se od ikakve nostalgije. Sjećanja su OK, ali dio pjesama se zapravo referira na eksplozivno stanje današnjice.“ 

Svoje mišljenje o albumu podijelio je i Roger Daltrey: „Uvjeren sam da smo kreirali naš najbolji album, od „Quadrophenia“ izdanja iz 1973. godine. Pete nije izgubio svoju magiju, i dalje je fenomenalan tekstopisac, s vrhunskim osjećajem za detalje.“ 

Novi album donosi 11 pjesama, koje su snimljene u Londonu i Los Angelesu. Njegovom produkcijom bavili su se Pete Townshend te D. Sardy (Noel Gallagher, Oasis, LCD Soundsystem, Gorillaz) i Dave Eringa (Manic Street Preachers, Roger Daltrey, Wilko Johnson). Za naslovnicu albuma zaslužan je slavni pop-umjetnik Sir Peter Blake, koji je bend upoznao davne 1964. godine tijekom snimanja TV showa „Ready Steady Go“. Svoj doprinos dao je već i na koricama albuma „Face Dances“ iz 1981., a sada njegovo djelo krasi i naslovnicu novog albuma skupine The Who! 

Rogeru Daltreyu i Peteu Townshendu u kreiranju i snimanju albuma su se pridružili i bubnjar Zak Starkey te basist Pino Palladino, a svoj doprinos dali su i Simon Townshend, Benmont Tench, Carla Azar, Joey Waronker i Gordon Giltrap. 

Novi album The Who će predstaviti i uživo; trenutno je najavljeno 10 koncertnih nastupa u 2020. godini, koji će se održati u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background