The Lumineers predstavili novi singl „Gloria“ i najavili novi album!

Napisao/la on 12/04/2019

Američki folk-rockeri osvojili su nas debitantskim albumom “The Lumineers“, koji im je donio dvije nominacije za nagradu Grammy i na kojem su se našli hitovi „Ho Hey“ i „Stubborn Love“. Tri godine nakon objave drugog studijskog albuma „Cleopatra“, predstavljaju nam potpuno novi singl „Gloria“.  

„Gloria“ je prvi singl s njihovog nadolazećeg studijskog albuma „III“, koji će u tri poglavlja predstaviti priču o tri naraštaja fiktivne obitelji Sparks. To su Donna Sparks, njen sin Jimmy i unuk Junior. „Ideja da snimimo takav album javila se prije više od 10 godina. Prva je zamisao bila da snimimo tri EP izdanja naziva „Love“, „Loss“ i „Crimes“ koji će zajedno činiti smislenu cjelinu.“, objasnio je frontman Wesley Schultz. The Lumineers su za navedenih devet pjesama pripremili i seriju video uradaka, koje je režirao Kevin Philips (Childish Gambino, Diplo).

Album „III“ ujedno će biti i njihovo treće studijsko izdanje te ga možemo očekivati 13. rujna ove godine.

„Wesley i ja već 14 godina zajedno stvaramo glazbu. Čak i nakon toliko dugog perioda uspijevamo biti kreativniji nego ikad. Mislim da je naša glazba rezultat naše kreativne kompatibilnosti.“, kaže Jeremiah Fraites, suosnivač sastava. Bend je do sad predstavio dva albuma – „The Lumineers“ je izašao 2012. godine, a „Cleopatra“ 2016. Njihov debi album poslužio im je kao vrhunska odskočna daska, a uslijedile su i nominacije za Grammy u kategorijama najboljeg novog izvođača i najbolji album Americana glazbe. S druge strane, njihov drugi album je završio na prvom mjestu Billboard 200 liste, a kritičari su ga ocijenili kao album s mračnijim zvukom. Jeremiah Fraites je odgovorio i na pitanje kakav zvuk se može sad očekivati s novim izdanjem: „Kad Wesley i ja pišemo samo želimo napraviti dobru pjesmu i glazba nam je uvijek na prvom mjestu. Ova kolekcija pjesama se prekrasno posložila i osjećam da smo s ovim albumom stvarno napredovali.“

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background