The Killersi predstavljaju “LAND OF THE FREE”

Napisao/la on 18/01/2019

Nepune dvije godine nakon posljednjeg studijskog izdanja, Brandon Flowers i društvo iznenadili su nas najnovijim singlom. Popularni novozelandski DJ i radijski voditelj Zane Lowe premijerno je predstavio pjesmu kao Beats 1 World Record, a hrvatska publika može je poslušati u radijskom eteru.

„Land Of The Free“ sadrži snažnu poruku o trenutnoj političkoj situaciji u SAD-u, te je snimana u Battle Born studiju, čiji su vlasnici upravo The Killers. Za produkciju je zaslužan Jacknife Lee (U2, R.E.M., Snow Patrol), dok je za vizualni identitet pjesme zaslužan Oscarom nagrađen redatelj Spike Lee (Malcolm X, Inside Man, Do The Right Thing). Spot je sniman na granici Meksika i SAD-a, te prikazuje obitelji migranata koji putuju prema „zemlji slobode“.

Posljednje studijsko izdanje naziva „Wonderful Wonderful“ sastav je objavio 2017-e godine. Album je dospio na prvo mjesto Billboardove ljestvice, a na njemu su se našli singlovi „Run For Cover“ i „The Man“. Bend je nakon objave „Wonderful Wonderful“ krenuo na istoimenu svjetsku turneju koja je obuhvaćala čak 34 države.

The Killers su 2001. godine u Las Vegasu osnovali Brandon Flowers, Dave Keuning, Mark Stoermer i Ronnie Vannucci. Bend je čak pet puta bio nominiram za prestižnu nagradu Grammy, a do danas su prodali više od 22 milijuna albuma. U njihovoj se diskografiji trenutno nalazi 5 studijskih izdanja, od kojih je svako izdanje dospjelo na prvo mjesto ljestvica Ujedinjenog Kraljevstva. Sve to, uz činjenicu kako je njihov vječni hit „Mr. Brightside“ do danas streaman više od 300 milijuna puta, The Killers čini jednim od najuspješnijih rock sastava svih vremena.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background