Sve popularnija pjevačica Katerine Duska predstavila je novi singl „Better Love“!

Napisao/la on 29/03/2019

Kanadsko-grčka pjevačica Katerine Duska svojim glazbenim izričajem na jedinstven način spaja indie-pop i neo-soul elemente. Grčke je slušatelje osvojila hitom “One In a Million”, a široj se publici predstavila svojim novim singlom “Better Love” kojim će predstavljati Grčku na ovogodišnjem Natjecanju za Pjesmu Eurovizije.

„Better Love“ šalje snažnu poruku o iskrenoj ljubavi koja ne pristaje na kompromise. „Željela sam napisati pjesmu koja je istovremeno nježna i moćna.“, rekla je Duska. Singl supotpisuju David Sneddon (Lana Del Rey, Hurts) i Leon Of Athens, dok je za produkciju zaslužan Phil Cook (Olly Murs, Calum Scott, Birdy). Glazbenica je za pjesmu snimila i službeni videospot koji se u manje od mjesec dana od objave užurbano bliži broju od dva milijuna pregleda.

Pjevačica je svoj debitantski album naziva „EMBODIMENT“ objavila 2015. godine nakon čega su uslijedili brojni nastupi na prestižnim koncertnim događanjima u Ateni, među kojima i nastup kao support za popularnu glazbenicu LP („Lost On You“). Njenu kvalitetu prepoznao je i ostatak Europe, pa je tako nastupala i u prestižnoj londonskoj koncertnoj dvorani O2 kao support popularnom grčkom sastavu Imam Baildi.

Duska je svoju glazbu predstavila i na „Give a Home“ festivalu, koji je kao podršku izbjeglicama organizirao Amnesty International i na kojem su nastupala brojna velika glazbena imena kao što su Ed Sheeran, Tom Odell, Rudimental i Emeli Sandé.

Katerine Duska rođena je 1989. godine u Montrealu. Njeni roditelji, porijeklom Grci, u djetinjstvu su je upoznali s raznolikim žanrovima kao što su pop, soul, folk i r&b, što je utjecalo na razvoj njenog autentičnog glazbenog izričaja. Pažnju indie publike zadobila je obradom pjesme „Do I Wanna Know“, koju u originalu izvodi sastav Arctic Monkeys. Obrada je na službenom YouTube kanalu pjevačice pogledana više od milijun puta, te u prvi plan stavlja jedinstven i snažan vokal koji Duska posjeduje.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background