“Svaki dan” novi je singl s Dogminog aktualnog albuma NEMIR

Napisao/la on 17/04/2020

“Svaki dan” novi je singl pulske Dogme u kojem vokalno i tekstualno sudjeluje njihov sugrađanin, rapper Icon (Deni Mofrdin), na trubi im se pridružio Branko Sterpin i trobmonu Luka Žužić. Pjesma se nalazi na Dogminom novom, petom studijskom albumu “Nemir“ u izdanju Dallas Records.

Pjesma govori o svakodnevnoj situaciji pojedinca koji svaki dan proživljava isto, osjećajući se da je izvan vremena kojemu zapravo ne pripada. Jedina sloboda koju imamo je osjećaj da je život sâm dragocjen i da mu se treba(mo) vratiti, treba(mo) raditi na sebi, tražiti (i naći onog pravog) sebe. “Svaki dan” govori o tome da vrijeme koje trenutno živimo nisu naši dani, tj. ne pripadaju nam i njima ne možemo upravljati, a istovremeno smo dobili vrijeme da razmišljamo o sebi i vlastitom vremenu.

Ovo je pjesma u kojoj se trenutno svi možemo prepoznati, a njezina je poruka zahvalnost na životu i poniznost pod nepreglednim, plavim nebom.

Pulska Dogma ove godine obilježava 25. godina svog postojanja i rada na glazbenoj sceni tijekom kojih su ostali dosljedni svom glazbenom izričaju. Na žalost, zbog trenutne situacije s korona virusom koncertne aktivnosti kao i proslava obljetnice su odgođeni, a dok sve ne prođe, ekipa Dogme poručuje: „Svima želimo svako dobro i da se u ovo vrijeme samoizolacije ljudi okrenu sebi i obitelji i promisle o svom životu i djelovanju uz više odgovornosti, samosvijesti i empatije ….  a manje zdravo za gotovo“.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background