Stigao je Baby Babilon – novi “it” band na sceni!

Napisao/la on 22/10/2021

Mladi zagrebački trio Baby Babilon (Klara Fiolić, Mara Marasović i Fran Colnago) svojim inovativnim elektroničkim zvukom osvaja na prvo slušanje, a ayaapublici se predstavlja pjesmom “Pitanja” o kojoj kažu:

Pitanja“ su naš prvi singl koji smo kao ideju počeli razvijati za vrijeme karantene prošle godine. Tekst pjesme govori dovoljno i sam za sebe, dok opisuje klasično stanje mladenačkog uma, konstantna preispitivanja sebe i svojih odluka kako životnih tako i ljubavnih. Jedan savršeni disbalans emocija i pokušaj shvaćanja istih.

Pjesma je jednostavna, životna, mladenačka, plesna i prije svega zabavna! S obzirom na to da se cijeli svijet suočavao s globalnom pandemijom željeli smo napraviti nešto veselo i plesno. Nešto na što se može bezbrižno uživati. Nadamo se da smo u tome i uspjeli i da ćemo još dugo, dugo zajedno plesati.

Baby Babilon inspiraciju crpe iz svega što im se sviđa i što im zvuči dobro te iako svoju glazbu primarno opisuju kao elektroničku, ne boje se eksperimentiranja i vole se okušati u različitim žanrovima.

Nitko od nas troje nema identičan ukus u glazbi. Nekome se možda sviđa neki zvuk, melodija, nekome baš konkretno neka riječ ili fraza koju je napisao. Pjesmu onda gradimo upravo tako. Uzimamo komadiće identiteta svakoga od nas i polako stvaramo priču. Novi identitet koji je zapravo Baby Babilon.”

Pjesmu “Pitanja” prati i videospot snimljen u jednom danu na čak četiri lokacije:

Naravno, sve ovo ne bismo uspjeli bez našeg divnog tima koji sačinjava skupina mladih kreativaca, umjetnika i profesionalaca. Taj predivni tim čine Jan Humski koji je zaslužan za svaki kadar, sekundu, reakciju i samu priču spota. Zatim Pavao Bobinac koji nas je neumorno fotkao i snimao zajedno s Janom.

Fantastičnu scenografiju potpisuje Matej Kniewald, a ni mi ne bismo bili tako lijepi da nije naše Tee Pavec i naravno, nešeg sjajnog producenta Petra Jankovića bez kojeg pola priče ne bi bilo moguće. Uz naš glavni crew, veliko hvala i glumcima Tani Mažuranić, Titu Medvešeku i Franku Jakovčeviću te pretalentiranom plesaču Luki Mijalkoviću te naravno statistima koji su prvi imali priliku doživjeti live nastup Baby Babilona i neumorno plesali s nama.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background