Scifidelity Orchestra dočekuje proljeće uz svoju verziju “Za nju” benda KinoKlub

Napisao/la on 24/03/2024

Šarena ekipa iz Scifidelity Orchestra na početku proljeća časti nas obradom kultne “Za nju” benda Kinoklub!

“Većina nas se sjeća trenutka kad je “Za nju” postao viralan song – prije nego je viralno uopće bilo pojam, i prije nego što su društveni influenceri izbacivali redovan kontent radi algoritma. Na neki način je to bio dokaz da se urbanom kulturom i drugačijim pristupom ipak može postići širi društveni utisak. No, ta vremena su za nas već nostalgija (ipak je to bilo relativno davno u nekoj dalekoj, dalekoj zemlji). Scifidelity Orchestra odlučili su napraviti svojevrsni “omage” zagrabačkoj ulici na kojoj su i započeli svoju nekonvencijonalnu glazbenu karijeru za vrijeme studija upravo u Zagrebu.

Za tu priliku povezali su se sa vrsnim vizualnim street artistom Ernestom Mazarekićem i napravili kolaž utisaka “sa ulice”. Naravno, na koju pjesmu bolje nego upravo na urbanu uspješnicu mladog zagrebačkog punk-rock benda Kino Klub. U svom “jazzy” glazbenom stilu obradili su pjesmu za koju se nadaju de će u mnogima pobuditi lijepa sijećanja i naravno da će postati glazbena kulisa za još mnoge buduće životne pustolovine.”, ispričali su dečki iz Scifidelity Orchestra.

Scifidelity Orchestra osnovan je 2011. sa idejom skladanja i izvođenja originalne autorske glazbe, prvenstveno kao sredstvo izražavanja, ali i prijenosa pozitivne energije i razveseljavanja ljudi. Svoju karijeru počeli su na ulicama grada Zagreba, a u međuvremenu su nastupali na mnogim mjestima u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Italiji, Austriji i Njemačkoj, što na ulici, što u klubovima i na festivalima. 2017. došli su i do finala Supertalenta u Hrvatskoj. Album prvijenac “Holiday Special” nominiran je za Porin 2020. Rado surađuju s mnogim umjetnicima na sceni, a aktualni sastav čine četiri brata Filip Horvat (trombon), Stjepan Horvat (kontrabas), Benjamin Horvat (banjo) Ruben Horvat (trombon) i David Mesarić (bubanj).
Scifideliy Orchestra – Za nju, od sada na svim platformama.


Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background