Sandro Bastiančić ‘Šlagerom sezone’ na korak do kantautorskog albuma prvijenca

Napisao/la on 27/05/2021

Novom pjesmom ‘Šlager sezone’, riječki glazbenik i kantautor Sandro Bastiančić, snimanje svog prvog samostalnog albuma privodi kraju.

Autorske pjesme koje nam je Sandro dosad prezentirao pokazale su drukčiji glazbeni smjer u kojem ide njegov kantautorski rad od, mnogima ipak poznatijeg, odlično napisanih i izvedenih pjesama s matičnim mu bendom En Face.

Žešći, rokerskiji zvuk zamijenio je gitarom, pitkim i nježnim skladbama, i šansonskim tonom obojanim suradnjama s kantautoricom Ninom Romić, a za final albuma najavljuje sudjelovanje još par odličnih ženskih vokala.

Nova pjesma ‘Šlager sezone’ vapaj je za nekim lijepim vremenima bezbrižne mladosti, koju nastojimo sačuvati u sebi i emitirati kao poruku ljubavi i mira u ovim čudnim vremenima.
Predivne lokacije središnje Istre vrhunski su poslužile kao jednostavna, a istovremeno snažna kulisa za audio-vizualno prisjećanje na ono što je, na kraju dana, doista i bitno.

I ovaj put spot je realiziran s provjerenom ekipom, vrijednim riječkim umjetnicima – redateljem Igorom Modrićem i snimateljem Robertom Kalčićem, “krivcima” za odabir pravih lokacija koje su ih odvele u prave bisere središnje Istre, Draguć, Kotle i dolinu rijeke Mirne.

Glazbeni dio nove Sandrove priče odsvirali su Zvonimir Radišić na gitari, Dino Ivelja na bas gitari i Alen Tibljaš na bubnjevima, sanjivi prateći vokal dala je Ana Kabalin, a aranžman i produkcija rad su cijenjenog riječkog glazbenika Roberta Funčića.

‘Šlager sezone’ dio je i ovogodišnjeg CMC festivala koji se održava 11. i 12. lipnja u Vodicama i kada ćemo premijerno čuti uživo pred publikom. Do tad, uživajte u ‘Šlageru sezone’ i prizovite dane vlastite bezbrižnosti nađite svoj mir u kaosu.


Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background