Rock bend Manifest osvaja debitantskim singlom “S prvom koja dođe” snimljenim u legendarnom Abbey Road studiju

Napisao/la on 25/06/2022

Sasvim novi zvuk na domaću glazbenu scenu donose mladi rockeri Manifest čiji debitantski singl “S prvom koja dođe” osvaja na prvo slušanje. Singl je snimljen u legendarnom Abbey Road studiju u Londonu u kojem su nastala neka od najvećih ostvarenja The Beatlesa i drugih kultnih svjetskih glazbeniih imena.

Sviramo  trinity-pop bez ograničavanja samo jedan žanr, a više od tog zvuka će naš publika moći čuti na našem prvom albumu. S obzirom na to da je Marko Mihaljević studirao u Abbey Roadu, upravo su tamo imali priliku snimiti svoj album.“, ispričali su dečki iz Manifesta.

Osim što su mladi, talentirani, spremni za osvajanje glazbenih ljestvica i publike, za besprijekoran zvuk i kemiju među članovima benda zaslužna su i njihova dugogodišnja prijateljstva:

Kao bend postojimo već duže vrijeme, ali smo tek nedavno promijenili ime. Bend su osnovali Grambo (gitarista) i Marko Mihaljević koji su skupa pohađali osnovnu školu. Naknadno se bendu priključuje Vjekoslav na klavijaturama koji je s Markom pohađao srednju glazbenu školu. Krenuli su nastupati kao prateći bend Franke i Indire te se tada bendu priključuje Luka Krištofić (bas) i Marin Borščak (bubanj) koji su vrlo brzo kliknuli s ostatkom benda. Kada dolazi do pisanja pjesama za melodiju se pobrine Marko, a zajedničkim snagama se piše tekst i u taj dio priče dolazi Matko Mihaljević koji svojim stihovima zaokruži priču.“,otkrili su.

Pjesmu “S prvom koja dođe” prati  videospot čije snimanje je, u maniri pravih rock zvijezda, prošlo uz manji incident sa susjedima:

Spot je sniman u srcu Zagreba, u neposrednoj blizini Britanskog trga, pored glazbene škole Blagoja Bersa koju su članovi Marko i Vjekoslav Fordren pohađali. Kada se snimao spot svi smo bili poprilično nervozni i uzbuđeni. Bilo je doista izazovno snimati spot u centru grada tijekom radnog dana popodne, a čini se da se to i nekim stanarima nije svidjelo pa su nas tako tijekom snimanja dva puta pokušali zaliti kantom vode. Odličan posao u montiranju odradio je Hrvoje Baudoin, a zajedno s Bornom Hržinom bio je zadužen za snimanje našeg spota. Za styling je zaslužna Karla Zelić, a glumila je Dina Šavorić.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background