Riječki rockeri One Possible Option izbacili spot za “Eter”, svoju prvu pjesmu na hrvatskom jeziku

Napisao/la on 17/04/2024

Riječka alter rock skupina One Possible Option spotom za singl “Eter” najavljuje istoimeni drugi album koji će se naći na LP-u i streamingu od 14. svibnja, četiri godine nakon hvaljenog prvijenca “No King”.

Video za “Eter” djelo je poznatog i nagrađivanog redatelja spotova, Filipa Gržinčića. Sniman je na slikovitom Grobničkom polju i u studiju Filipa Gržinčića u samom srcu Rijeke te je kao i sama naslovnica obilježen motivom maslačka, skromnog, a ipak snažnog cvijeta koji u sebi nosi poruku lakoće i prozračnosti koja metaforički odražava stihove rock singla “Eter”.

Velika je novost za One Possible Option što je “Eter” prva pjesma benda na hrvatskom jeziku, izraz njihove želje za izravnijom komunikacijom s publikom kojoj najčešće sviraju. Pjesma, čiji tekst potpisuje Karmen Kasapović, majka frontmena benda, priča o težnji ka smislenijem načinu postojanja, budeći u slušateljima razmišljanja o srži života i međuljudskim odnosima. One Possible Option, kojeg uz Dejana Adamovića i Borisa Brailu, čine otac i sin, Zdravko i Deni Kasapović, ovim spotom i albumom nastavlja inspirirati i pokretati, dodirujući srca i misli svoje publike.

“Za nas je Eter, u suštini suosjećanje, empatija, stremljenje osobe da u životu bude korisna i pruža utočište onima kojima je to najviše potrebno, dok je glazbeno ovo pjesma u kojoj najviše trenutno uživamo na probama… Između ostalog i zbog toga što poruka i s nama samima zbog jezika lakše i direktnije rezonira u trenutku izvedbe”, poručili su dečki iz benda.

Album će se naći na gramofonskoj ploči i streamingu od 14. svibnja, obećavajući mješavinu energičnosti rocka, širok pristup zvukovno i lirsku introspekciju, s Kasapovićevim vokalima koje kritika proziva ponajboljim na hrvatskoj sceni.


Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background