Radio aktiv predstavljaju novi singl “Daleko od svega”

Napisao/la on 13/11/2021

Nakon singlova “Zašto ne pokažemo djeci” i “Neki bolji svijet” Radio Aktiv nastavlja koračati prema trećem studijskom albumu. Kao i spomenuti najavni singlovi, pjesma “Daleko od svega” donosi novitete u zvuku benda, dok tekst na prepoznatljiv način uokviruje slojeviti kolaž slika svakodnevice, povezujući motive na univerzalan način. Producentsku palicu premijerno je preuzeo Damir Trkulja Šiljo (Gatuzo, Benston, ex-Majke), koji potpisuje i mix i mastering, dok je za snimanje uz Šilju bio zadužen i dugogodišnji suradnik i producent benda Mark Mrakovčić. Autor pjesme i videospota je frontmen benda Branimir Čubrilo, a za obradu slike je zaslužan mladi talentirani Karlo Špoljar.

“Mislim da stihovi refrena (daleko od svega, sveg što sanjali smo / sve je kako treba, a ništa nije isto) dobro opisuju trenutak u kojem se nalazimo i zaokružuju poruku pjesme.” – o pjesmi je rekao njezin autor Branimir Čubrilo.

Radio Aktiv je autorski bend osnovan 2009. godine u Puli. Zvuk benda baziran je na rocku pomiješanim s različitim stilovima glazbe, uz tekstove na hrvatskom jeziku. Dvostruku titulu najboljeg mladog benda Hrvatske na najvećim hrvatskim demo festivalima (HGF, HR Demo Klub) 2011. godine okrunili su odlično prihvaćenim singlovima “Vrtimo se” i “Svaku noć, svaki dan” te albumom prvijencem “Grije nas isto sunce” (2012.), u izdanju Aquarius Recordsa i Spone. 2013. godine zaslužuju nova priznanja struke te osvojaju nominaciju za diskografsku nagradu Porin u kategoriji “Novi izvođač godine” te “Fender Mega Muzika” nagradu za najbolji mladi bend.

2015. objavljuju drugi studijski album “Stvarnost između reklama” (Aquarius Records / Spona), koji je izvrsno prihvaćen kod radijskih urednika, publike i glazbenih kritičara te donosi autorski, svirački i produkcijski napredak u odnosu na hvaljeni prvijenac. Singlovima “Zašto ne pokažemo djeci?”, “Neki bolji svijet” i “Daleko od svega” Radio Aktiv okreće novu stranicu u svom glazbenom djelovanju, nastavljajući s radom na novim materijalima za treći studijski album. Bend je čitavo vrijeme koncertno aktivan i može se pohvaliti klupskim i festivalskim nastupima diljem Hrvatske, Slovenije, BiH i Makedonije.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background