Radio Aktiv predstavlja novu pjesmu “U zemlji snova”

Napisao/la on 03/05/2022

Radio Aktiv predstavlja novu pjesmu „U zemlji snova“. Četvrti najavni singl s nadolazećeg trećeg studijskog albuma prati i dojmljiv videospot znanstveno-fantastične atmosfere za koji scenarij, režiju, kameru i montažu potpisuje talentirani vizualni umjetnik Dinko Čvorić – Doringo, kojem je ovo premijerna suradnja s bendom.

“Riječ je o pjesmi koja je dugo vremena čekala pravo ruho i pravi trenutak, koji je, nadamo se, vrijedilo čekati.” – kaže vokal, gitarist i frontmen Radio Aktiva Branimir Čubrilo.

Za snimanje, produkciju i mastering zaslužan je Damir Trkulja – Šiljo, snimku uz njega potpisuje i Mark Mrakovčić, dok je autor glazbe, teksta i aranžmana Branimir Čubrilo.

Radio Aktiv je autorski bend osnovan 2009. godine u Puli. Zvuk benda baziran je na rocku s različitim utjecajima, uz stihove na hrvatskom jeziku. Dvostruku titulu najboljeg mladog benda Hrvatske na najvećim hrvatskim demo festivalima (HGF / HR Demo Klub, 2011.) okrunili su odlično prihvaćenim singlovima “Vrtimo se” i “Svaku noć, svaki dan” te albumom prvijencem “Grije nas isto sunce” (2012.) u izdanju Aquarius Recordsa i Spone.

Objavom prvijenca dobijaju nova priznanja struke u vidu nominacije za Porin u kategoriji “Novi izvođač godine” te “Fender Mega Muzika” nagrade za najbolji mladi bend. Nakon uspješnih singlova “Isto sunce” i “Jure žure”, 2015. godine objavljuju drugi studijski album “Stvarnost između reklama” (Aquarius Records / Spona), koji je sjajno prihvaćen kod radijskih urednika, publike i glazbenih kritičara te potvrđuje autorski, svirački i produkcijski napredak benda.

Diskografsku aktivnost svo vrijeme prate i nastupi u klubovima i na festivalima diljem Hrvatske, Slovenije, BiH i Makedonije. Singlovima “Zašto ne pokažemo djeci”, “Neki bolji svijet”, “Daleko od svega” te aktualnim “U zemlji snova” Radio Aktiv najavljuje treći studijski album, koji se očekuje koncem tekuće godine.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background