Prvi singl Vjekoslava Banovčića ‘Glavu gore’ bit će predstavljen na Zagrebačkom festivalu!

Napisao/la on 09/02/2021

Vjekoslav Banovčić predstavlja se debitantskim singlom ‘Glavu gore’, kojeg će uskoro izvesti i na ovogodišnjem, 68. izdanju Zagrebačkog festivala. Inače veliki ljubitelj umjetnosti, ističe kako je najveći interes pronašao u glazbi, točnije u pjevanju.

‘’Najveći preokret što se tiče interesa u glazbi, dogodio se kad sam krenuo skejtat prije nekih 10 godina. Sama kultura skejtanja i upoznavanje novih stvari puno je utjecalo na mene. Kroz skejtanje sam razvio nekakav oblik individualnosti u kojem sam se osjećao dosta slobodno, a taj mi osjećaj mi je pomogao u glazbi, konkretno u pjevanju.’’, govori nam Vjeko.

Prvi je singl ‘Glavu gore’ za njega napisao frontmen grupe Pavel Aljoša Šerić koji nije dvojio ni trenutka treba li mu napisati pjesmu, a koju je, kaže Aljoša, Vjeko sjajno otpjevao.

‘’U jednom trenutku prišao mi je Aljoša i pitao me hoćemo li radit nešto zajedno, poslao mi ovu pjesmu na slušanje ‘’pa ćemo vidjet’’. Sjela mi je odmah nakon prvog dema, bez problema sam se upustio u cijelu priču pjesme. Shvatio sam malo bolje cijelu istinost i jednostavnost teksta koji dosta govori o trenutnom razdoblju u kojem živimo. Refren je jako catchy, very nice. I to je više manje to. Pjesma ima snagu prenošenja poruke što je najvažnije i mislim da sam ja odradio svoj dio posla solidno i da je Aljoša ubio svoj dio.’’ – rekao nam Vjeko je o suradnji s Aljošom.

Glazbu i tekst potpisuje Aljoša Šerić, a u aranžmanu mu se pridružio Jere Šešelja. Za vizualni  identitet pobrinuo se Doringo, koji potpisuje kameru, montažu i režiju spota.


Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background