Projekt Publica: Novi horizonti umjetničke suradnje i kreativnosti

Napisao/la on 11/04/2024

Projekt Publica pod vodstvom Krešimira Čižmeka pojavio se na glazbenoj sceni kao svježi vjetar suradnje i kreativnosti. Osnovan s idejom kako bi se dala prilika talentima skrivenim u sjeni da svoje ideje i radove predstave široj javnosti.

Cilj projekta nije samo stvaranje glazbe, već i promicanje suradnje među umjetnicima različitih disciplina, stvarajući tako jedinstveni umjetnički izričaj koji nadilazi granice tradicionalne glazbene industrije.

Misija i vizija projekta Publica leže u stvaranju platforme koja potiče i promiče suradnju među umjetnicima različitih disciplina. Krešimir Čižmek i tim koji stoji iza Publice vjeruju u moć zajedničkog stvaranja gdje svaki umjetnik doprinosi svojim jedinstvenim talentima i perspektivama.

Cilj je premostiti jaz između izoliranih kreativnih pojedinaca i omogućiti im da zajedno rade na projektima koji ne samo da odražavaju njihovu individualnost, već i stvaraju nove, inovativne umjetničke izraze. Publica teži tome da bude središte gdje se kreativnost cijeni i gdje umjetnost nastaje kroz suradnju.

Pjesma „Među sjenama” ne samo da utjelovljuje srž umjetničkog izričaja projekta Publica, već služi kao most koji spaja emocionalno iskustvo s kreativnim izrazom, stvarajući atmosferu koja je intimna, a opet sveobuhvatno univerzalna. Ovom pjesmom cilj je bio osnažiti žene i njihovu energiju pružajući im potpunu slobodu da osjete sebe i plešu bez ikakvog straha.

Težnja je bila da se osjećaju posebno, voljeno i sretno. U svijetu koji je pun brzine  gdje se često osjećamo usamljeno, nada je bila probuditi strasti koje su možda bile zatomljene. Kroz ovu pjesmu, ideja je stvoriti emotivnu vezu sa slušateljima koja im omogućava da osjete snagu vlastite unutarnje ljepote i slobode.

„Inspiracija za ovu pjesmu je bila sloboda koja se krije u nama, a ljubav ponekad najglasnije doziva zaigrane duše. Ona je pokretač svih naših pokreta.” – ove riječi Marijane Prgomet dodatno naglašavaju dubinu i značaj pjesme, sugerirajući da je ljubav temeljna sila koja inspirira sve naše akcije i osjećaje.

“Ova pjesma je minijaturni svijet u kojem ljubav i sloboda plešu zajedno pod zvijezdama. ‘Među sjenama’ je oda slobodnom duhu, poziv na ples bez ograda i dodir emocija koje nas čine živima.” – kaže Marijana i nastavlja: „Svaki stih, svaka nota odražava ovu univerzalnu istinu, pozivajući slušatelje da se pridruže ovom nevidljivom plesu, gdje se granice brišu, a duša slobodno leti.“

Kroz pjesmu „Među sjenama”, Publica ne demonstrira samo svoju sposobnost da stvara rezonantna djela, već potvrđuje i svoju viziju kao platforme koja omogućava izražavanje svojih unutarnjih misli i osjećaja. Ova pjesma nije samo dokaz umjetničkih aspiracija projekta, već je manifest inspiracije i povezanosti, pokazatelj kako glazba može služiti kao katalizator za promjene, kako u osobnom tako i u kolektivnom smislu.

„Među sjenama” odzvanja kao himna svima koji traže svjetlost u tami, onima koji plešu među sjenama svojih strahova, sanjajući o slobodi. To je pjesma koja nas podsjeća na snagu ljubavi, slobode i umjetnosti koji transformiraju i osvjetljavaju najtamnije kutke naših života.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background