Predstavljena je dosad neobjavljena pjesma “Time Waits For No One” koju je otpjevao Freddie Mercury!

Napisao/la on 15/07/2019

Nakon što je desetljećima bila skrivena, pojavila se dosad neobjavljena verzija pjesme “Time” koju je 1986. snimio Freddie Mercury. Pjesma “Time” naslovna je pjesma istoimenog mjuzikla iz tog doba, a nova verzija pjesme zove se “Time Waits For No One” te je čine isključivo klavir i vokal legendarnog frontmena. 

Iza popularnog mjuzikla „Time“ stoji legendarni Dave Clark, nekadašnji bubnjar skupine Dave Clark Five. Clark je Freddieja pozvao u studio 1985. godine da snimi vokale za pjesmu „In My Defence“, jednu od pjesama iz mjuzikla. Kako ističe Clark, Freddieju se svidio zajednički rad te ga je po završetku snimanja pjesme pitao postoji li još kakav materijal na kojemu bi mogli zajedno raditi. Tada mu je Clark ponudio pjesmu „Time“ – naslovnu pjesmu mjuzikla koja je u svojem izvornom aranžmanu sadržavala snažan i čvrst bubanj te slojeve pratećih vokala.

„Freddie i ja smo se izvrsno slagali. Ako se jednom od nas dvojice nije sviđao smjer u kojem se pjesma kretala, otvoreno smo to iskomunicirali. Obojici nam je bio cilj stvoriti nešto uistinu posebno.“ komentirao je Clark. Pjesma „Time“ snimljena je 1986. godine u londonskom Abbey Road studiju, a među glazbenicima koji su na njoj radili našao se i pijanist Mike Moran s kojim je Freddie kasnije zajedno radio na albumu „Barcelona“ na kojem se našla i operna pjevačica Montserrat Caballé.

Nakon što je prethodne godine Clark pronašao snimku izvorne verzije pjesme „Time“ koja sadrži samo Freddiejev glas, pozvao je Morana u studio kako bi ponovno snimio svoju dionicu na klaviru te pomogao Clarku da ponovno oživi čaroliju koju su on i Freddie zajedno stvorili. Upravo tako je nastala i ova verzija koja savršeno dočarava pjevačke sposobnosti koje je Freddie imao, a ta verzija je dobila naziv “Time Waits For No One”. Za službeni spot korištene su snimke Freddiejeve očaravajuće izvedbe pjesme.

„Time Waits For No One“ još je jedna u nizu pjesama koje su svevremenski dokaz Freddiejevog talenta, vokalnog raspona i scenske karizme. Nakon četiri desetljeća, zahvaljujući jednom od njegovih najbližih suradnika i prijatelja, njegova očaravajuća i dosad neobjavljena izvedba pjesme dostupna je svim obožavateljima.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background