Pođimo na magično putovanje albuma „Vile se ovdje igraju“ – novoobjavljenog albuma Matije Cveka

Napisao/la on 18/09/2023

Neosporno trenutno jedan od najtalentiranijih autora u Hrvatskoj danas je s velikim ponosom predstavio album „Vile se ovdje igraju“, nasljednika Porinom nagrađivanog prvijenca „Izbirljivo i slučajno“.

Matija Cvek i njegovi Funkensteinsi donose konceptualno mnogo zreliji album od deset novih pjesama nastalih dobrih dijelom u jednom pokušaju i kao plod jammanja benda i autora.

Autorske pjesme albuma povest će vas na jedno čarobno putovanje koje je skromni Matija najavio emotivnom baladom „Kraj Save“ kojom je opjevao svoj voljeni Zagreb.
Iako prožeta zagrebačkim motivima, Matija je ovu pjesmu posvetio svima koji čeznu za domom:

„Ovo će biti pjesma za daleke ljude, lutalice i putnike.. neka ju uzme k sebi tko ju treba i neka ju pjevamo svima koji nas raširenih ruku čekaju.“

Čarolija u stihu nastavila se pjesmom „Zalazak“ koju je Matija ove godine predstavio na Melodijama Jadrana i dao naslutiti će novi album napraviti artistički korak dalje u odnosu na nagrađivanog prethodnika. Nepresušna energija i strast koje Matija nosi u sebi osjeti se u svakom tonu pjesama. Glazbeno Vile na krilima nose prašinu funka, bluesa i jazza i jasno pokazuju zrelost mladog glazbenika kojem se već odavno poklonila i publika i struka. Zahvalnost Cvek pokazuje i opravdava novim pjesmama, a prilikom izlaska albuma zahvalio je svima koji su na bilo koji način sudjelovali u stvaranju ove nevjerojatne glazbene priče.

„Hvala svima koji su ostavili djelić duše u ovom zapisu trenutka. Hvala vam na bezrezervnom entuzijazmu, opetovanoj ekstazi, nepresušnom talentu i iskrenom ponosu na rezultat. Hvala vam što ćemo slušatelje odvesti na putovanje “Vile se ovdje igraju”. Put na kojem vi sa mnom jurite mnogo duže, poznajete esenciju, sirovine i najintimnije motive ove male čarolije. Moju ljubav zbog svega pružanog zauvijek imate.“ – rekao je Matija

Prepustite se i uživajte u novom albumu „Vile se ovdje igraju“ koji je od danas dostupan na svim digitalnim servisima:
https://bfan.link/vile-se-ovdje-igraju

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background