Pjevna melodija, pamtljiv refren i britpop prizvuk – The Splitters se vraćaju na pozornicu Dore

Napisao/la on 12/01/2024

Jedan od najboljih bendova splitskog novog vala, The Splitters, pripremili su za ovogodišnju Doru pjesmu “Od kad te sanjam” koju autorski potpisuju Josip i Petar Senta, a aranžman i produkciju radio je Marko Mihaljević.  U 2023. Splittersi su objavili dugoočekivani album “Role filmova”, na kojem se nalazi i “Lost and Found”, pjesma s kojom su oduševili na prošlogodišnjoj Dori, zauzeli visoko četvrto mjesto i pokazali se kao najveće iznenađenje natjecanja za pjesmu Eurovizije 2023. godine. Ove godine vraćaju se na Doru, no ovog puta s autorskom pjesmom na materinjem jeziku.

“Pjesma ‘Od kad te sanjam’ je nastala krajem rujna 2023. godine nadahnuta lijepim životom kojeg živim s onim što volim i koga volim bez briga za sve ostalo. Pjesma govori o tome da od kad naučimo gledati svoja posla i svoj dan- život postaje mirniji i ljepši”, navodi Josip Senta, frontman i basist grupe.

Izvođači sad imaju nešto više od mjesec dana za posljednje priprememe i uvježbavanje nastupa. Za Doru 2024 predviđene su tri večeri; dvije polufinalne koje će se održati 22. i 23. veljače te finalna večer koja će se održati u nedjelju 25. veljače.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background