Ovo nije ‘Varka’ nego novi singl Justin’s Johnsona

Napisao/la on 26/02/2024

Justin’s Johnson, punk-rock-brass bend iz Splita, inspiriran svim nuspojavama koje proizlaze iz prevara i igrica napisao je novi singl ‘Varka’. Pjesma je napravljena u suradnji s jednim od najpoznatijih sportskih komentatora, Marjanom Mijajlovićem. Suradnja koja se čini naizgled nespojiva itekako je zanimljiva već pri prvom slušanju, a Mijajlović je dao novu dimenziju pjesmi svojim legendarnim komentarima.

Glazbu i tekst pjesme napisao je Miro Alač, a na aranžmanu pjesme radili su svi članovi benda.

”VARka je ljubavno-antiratno-nogometna pjesma koja kroz različiti sklop metafora naizgled nepodudarnih stvari pokušava dočarati kraj jednog odnosa. U današnje doba tehnološke revolucije svaka se situacija u bilo kojem aspektu života moze secirati po tisućiti put na bezbroj načina osim u jednoj stvari gdje pravila ni instrument koji bi to mogao mjeriti nikad nisu ni postojala. Kako bi bolje dočarali tenziju dvoboja o kojem se priča u samoj pjesmi, Justinsi su u pomoć prizvali svoga prijatelja Marjana Mijajlovića ,jednog od najpoznatijih sportskih komentatora na ovim prostorima, da svojim gromkim glasom udari pečat na cjelokupnu strukturu pjesme i ostavi slušatelje duboko u kataklizmičkom zanosu.” – rekao je autor pjesme, Miro Alač.

Kao i sve dosadašnje spotove, i ovaj je snimio i režirao Toni Mijač koji je nešto više rekao o samom spotu: ”Koncept za spot pjesme ‘Varka’ smo bend i ja osmislili na način da smo krenuli iz pojmova igre, prevare, loop-a, početka i kraja, dvoboja bez pobjednika i eksperimentiranja s navedenim u idejnom i tehničkom smislu. Pojmovi su većinom vezani uz sami tekst pjesme, ali smo kao i u glazbenim spotovima do sada nastojali ne ići doslovnim i podcrtavajućim putem. Na kraju se sve zaokružilo u jedinstveni nastup benda oko kojeg kruži neidentificirani performer te manipulira s članovima na način koji se drugačije doživljava ovisno da li se gleda unaprijed ili unazad, te se informacije postepeno otkrivaju (ili zapliću?) prema kraju glazbenog spota.”

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background