‘Ova noć miriše na tebe’ poručit će nam Nikolina Tomljanović i Crooks & Straights s pozornice CMC Festivala!

Napisao/la on 25/05/2023

Nikolina Tomljanović već neko vrijeme surađuje s bendom Crooks & Straights gdje svoju ljubav prema country glazbi može najbolje prenijeti publici. Ona je pjevačica benda, ali i bend joj često pomaže i s njenim zvukom i pjesmama u solo karijeri pa je tako u njihovoj suradnji već izašla i odlična pjesma ‘Želim poći bilo gdje’.

‘Ova noć miriše na tebe’ odlično predstavlja smjer kojim Nikolina želi ići, pravi country na hrvatskom jeziku, a odlični i iskusni muzičari briljiraju dok nam Nikolina jasno daje do znanja da joj country izričaj odlično leži. Paket je to koji je jedinstven na glazbenoj sceni upravo zbog toga što se ovdje ne radi o pjevačici koja je odlučila napraviti jednu country pjesmu već o projektu u kojem sudjeluju ljudi koji su svoju glazbenu karijeru posvetili upravo toj glazbi što se jako dobro čuje u vrhunskim instrumentalnim minijaturama karakterističnima za country glazbu koji su dovedeni do savršenstva. Posebno će biti iskustvo čuti ovu pjesmu, ali i Crooks & Straights s Nikolinom live na engleskom jeziku uz dobar Whiskey.

Nikolina nam je o pjesmi napisala: ”Kad se spoji moj bend Crooks and Straights i moj omiljeni tekstopisac Dinko Fazinić dobije se odlična pjesma s kojom ću se predstaviti na ovogodišnjem CMC festivalu. Bit će to naš prvi zajednički festival. Inače, s bendom radim isključivo na engleskom jeziku ali smo ovaj put, za potrebe moje solo karijere napravili suradnju Nikolina i Crooks and Straights pa pjevam na hrvatskom jeziku. Damir Matković, inače član grupe Crooks and Straights autor je glazbe i aranžer dok produkciju potpisuje s Mladenom Srića, također članom benda. Pjesma će se svakako naći na mom drugom albumu, albumu dueta i suradnji.”

Kako je već spomenuto autor glazbe na ‘Ova noć miriše na tebe’ je Damir Matković iz Crooksa koji je napravio i aranžman zato i je pjesma tako autentično country, a tekst za verziju na hrvatskom jeziku napisao je provjereni tekstopisac Dinko Fazinić koji je već surađivao sa Nikolinom. Ovom prilikom Dinko nam je o pjesmi rekao: ”Noći znaju često biti duge kad preispitujemo naše odluke, donosimo zaključke. ‘Ova noć miriše na tebe’ govori o emocionalno poljuljanoj osobi koja shvaća koliko joj druga strana znači i želi vratiti stari sjaj pravoj istinskoj ljubavi, sretnim danima punim boje i mirisa.“

Da produkcija bude također napravljena kao istinski country pobrinuo se opet jedan od Crooksa Mladen Srića.

Pjesmu će Nikolina Tomljanović i Crooks & Straights predstaviti i na ovogodišnjem CMC Festivalu 10.6.2023. gdje će sigurno rasplesati brojnu publiku u Vodicama i pred malim ekranima!


Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background