Of Monsters and Men predstavili novi singl „Alligator“!

Napisao/la on 09/05/2019

Islanđani Of Monsters and Men osvojili su nas velikim hitom „Little Talks“, kojim su stekli status jednih od najpopularnijih izvođača moderne alternativne glazbe. Svoj su dugoočekivani povratak najavili pjesmom „Alligator“, prvim singlom u protekle četiri godine.

„Alligator“ je osnažujuća indie himna nošena karizmatičnim vokalom iza kojeg stoji Nanna Bryndis Hilmarsdóttir, čiju prisutnost na pjesmi nadopunjuje žestok zvuk gitara, što za sastav predstavlja odmak od estetike bazirane na elementima folk glazbe. Islanđani su zaslužni i za produkciju, na kojoj je surađivao Rich Costey (Muse, Chvrches, Vampire Weekend).

„Iznimno smo uzbuđeni, ova je pjesma odraz energije koju osjećamo sad kad smo se vratili. Ne možemo dočekati trenutak kad ćemo podijeliti ostatak nove glazbe.“, izjavili su Of Monsters and Men, čiji novi studijski album možemo očekivati ove godine.

Za singl „Alligator“ Of Monsters and Men su predstavili i Lyric Video te su ga objavili na svom službenom YouTube kanalu koji broji više od milijun pretplatnika.

Of Monsters and Men peteročlani je islandski sastav koji je međunarodnu glazbenu karijeru započeo 2011. godine, zahvaljujući njihovom debitantskom albumu „My Head Is An Animal“, na kojem se našao hit singl „Little Talks“. Pjesma je na Spotifyu postigla više od milijardu streamova, što je sastavu osiguralo titulu prvog islandskog izvođača u povijesti koji je ostvario takav uspjeh. Do danas su nastupali na brojnim popularnim glazbenim festivalima kao što su Coachella i Lollapalooza, a imali smo ih priliku vidjeti i na hrvatskom INmusicu.


Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background