Novi ljetni hit iz radionice Justin’s Johnsonsa

Napisao/la on 17/07/2023

Kako i priliči jednom splitskom bendu – red je bio izbaciti ljetni singl. Justin’s Johnsons su ovoga ljeta svoje vjerne fanove razveselili hommageom kultnom pokretu glazbe osamdesetih i devedesetih – “novom valu”. Prepoznatljive fraze i metafore upakirane u latino ritmove čekaju vas u hitu imena ‘Ajde mala lovi lajkove‘!

Rakovi su, kako se da prepoznati, u ovom singlu postali lajkovi, te su neke kultne splitske pjesme svojim frazama, a i porukama pretvorene u veselu i razigranu melodiju. Naslov i refren su inspirirani pjesmom ‘Ajde mala lovi rakove’ Jakše i Navigatora dok se kroz ostatak teksta mogu čuti i stihovi Daleke obale, Đavola, Osmog Putnika, Dina Dvornika i mnogih drugih. ‘Ajde mala lovi lajkove’ treći je singl s nadolazećeg duplog albuma ”Ljubav i napredak”, te se žanrovski skoro potpuno razlikuje od prethodna dva singla – retro elektronskog zvuka ‘Super Maria’ i klasičnog pop punka u ‘Znaku’. Ova pjesma je šaljivo i ironično obradila prisutnost društvenih mreža u našim životima, a spot je tu poruku samo pojačao.

Justin’s Johnson su prepoznatljivi ne samo zvukom, nego i slikom. Klasičnu postavu zabavnih i neočekivanih spotova čine: Toni Mijač, redatelj i kamerman, Hrvoje Radeljić, producent rasvjete i Mia Persico na make-up-u. U spotu za ‘Lajkove’ su im se pridružili glumci Dea Maria Računica te Petar Jaman, članovi Glumačke akademije u Splitu. Postprodukciju spota radili su Mijač i Albert Kazi. Spot je inspiriran videom za singl ‘Wicked game’ Chrisa Isaaka, te je zamišljen kao splitska parodija za isti. Glumci su odlično prikazali nesklad između generacija društvenih mreža i ”old school” romantika koji još uvijek nose paštetu i ”pomidore” na plažu.

“Naš treći spot u serijalu hommage-a glazbenim spotovima 90ih je inspiriran jednim od najvećih klasika tog razdoblja u audiovizualnom smislu. Spot ‘Wicked Game’ Chris Isaaka je bio i ostao pojam ekranizirane žudnje, senzualnosti, nježnosti i zavodljivosti. U tom spotu su model i pjevač u opuštenom i omamljenom odnosu na oceanskoj plaži, te sve djeluje reklamno i nabijeno seksipilom. Takva premisa je bila odličan poticaj za novu pjesmu ‘Ajde mala lovi lajkove’ jer se vizual nalik tome danas često pokušava postići i imitirati na ponekad jako usiljene i očajničke načine. Živeći u kulturi gomilanja selfija i ganjanja lajkova, spoj Isaakovog spota i teksta pjesme Justin’s Johnsona je bio idealan spoj. Spot prati dvoje likova koji su zajedno, ali očigledno svak u svom svemiru. Pratimo što za koga od njih znači jedan dan na plaži – što On donosi sa sobom na more, a kako Ona dolazi do potencijalnih lajkova.” – rekao je redatelj spota, Toni Mijač.

Justinse i njihov ljetni hit ćemo imati priliku slušati na “Nera Etwa” festivalu u Metkoviću, te u sklopu promocije albuma na uskoro najavljenoj turneji. ”Ljubav i napredak” iščekujemo s nestrpljenjem, a ‘Lajkove’ do tada – na repeat!

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background