Nostalgija za analognim vremenom: Pocket Palma

Napisao/la on 11/12/2019

Pocket Palma je novi bend na domaćoj sceni koji se pojavio početkom 2019 godine sa svojim EP-om, „Godišnji“. Od tada su privukli podosta pažnje na sebe sa odličnim istoimenim single-om „Godišnji“. Međutim, prije nekoliko mjeseci su samo nestali sa interneta te otkrili kako će krajem godine izbaciti album koji se zove Pocket Palma, poput samog benda. Sad je došlo vrijeme da nešto kažemo o njihovom novom albumu.

Naime, album započinje polagano kako bi nas pripremio na nezaboravnu vožnju koja je ovaj retrosynth album pun nostalgije za 8-bitnom grafikom i analognim dobom. Nakon što lijepo uljulja slušatelje u svoj retro zvuk, album totalno podigne energiju sa pjesmom „Ne vidim nikoga“ i nastavlja držati visoku razinu energije sve do kraja. Neke od pjesama jako podsjećaju na klasike synthpop glazbe iz 80-ih strane i domaće scene. To se najbolje može vidjeti na pjesmi „Nemoj se vratiti“ koja zaslužuje stajati uz velika imena kao što su Denis & Denis. Makar je ovaj album prepun nostalgije, on dovodi elemente moderne glazbe i produkcije kako bi ostao izrazito svjež.

Iako je cijeli album jako lagano za slušati i sve su pjesme dobre, nekolicina ih se ističe. Pjesma „Godišnji“ je jako lijepo upakiran retro zvuk sa predivnim vokalima i vrhunskom produkcijom koji konkurira domaćim glazbenicima i svakako zaslužuje više pažnje. Doduše, meni je osobno najzanimljivija pjesma na albumu ona koja odudara od ostatka, „Stalko“. Ta pjesma je energična bomba masnih sintetskih ritmova te predivnih vokala i jako upamtljivih i zabavnih riječi, pogotovo refren pjesme koji jednostavno tjera na ples. Glazbu benda Pocket Palma možete poslušati na licenciranoj stranici, a glazba o kojoj pišem se može poslušati u emisiji Urban Music na Petrinjskom Radiju subotom navečer.

Na kraju krajeva Pocket Palma je album koji uspijeva biti izrazito svjež i zabavan u svojoj retro energiji i nostalgiji. Uz to uspijeva imati lako upamtljive riječi i refrene koji ostaju u glavi i prate te kroz dan. Svakako je album vrijedan pažnje i vašeg vremena. Finalna ocjena:

8/10

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background