Nina Romić zaokružuje svoje „Jezero“ pjesmom i videom za „Želim“

Napisao/la on 18/03/2024

Protekla godina je za kantautoricu Ninu Romić bila obojana bojama njenog petog studijskog albuma „Jezero“ koji je sjajno prihvaćen od publike, ali i glazbene kritike. Nakon sjajnih recenzija svih vodećih medija te tri nominacije za nagradu “Rock&Off”, kao i nominaciju za nadolazeću prestižnu nagradu Porin u kategoriji najboljeg alternativnog albuma, Nina zaokružuje „jezersku“ priču s pjesmom „Želim“.

Srce je lajtmotiv albuma „Jezero“, a baš se ono nalazi i u središtu pjesme „Želim“. Srce se nalazi i u središtu našeg bića, tamo gdje se spajaju svjetovno i duhovno, gdje se rađa ljubav, sloboda, vjera i nada. Svi želimo biti voljeni, ali kako Nina pjeva „jedino tko će ti ljubav dati si ti.“ Ovi stihovi govore o važnosti kultiviranja ljubavi prema sebi te nježnog i zdravog odnosa prvenstveno sa sobom. Tada s lakoćom pretačemo ljubav i na svijet oko nas te vibracijom svog srca privlačimo i tu ljubav koju želimo!

Sa “Želim” sam prvi put ostvarila suradnju s mladim video umjetnikom Davidom Tadićem i isprobala formu lyrics videa za neku od svojih pjesama. Baš ova pjesma je došla kao prirodni odabir jer sam njome na neki način i završila godinu, kada je izdvojena na jednoj listi u Americi u Top 5 globalno najboljih roots pjesama. To me doista oduševilo pa sam joj odlučila dati nešto drugačije ruho. Odlučila sam zaokružiti ovu priču s “Jezerom” uz pjesmu „Želim“, jer je drugačija od ostatka materijala, u sebi ima jedan dinamični puls koji svojim ritmom pokreće iznutra. – govori Nina.

Peti Ninin album je vrlo intimno glazbeno putovanje, svojevrsni povratak Nininim počecima. Usred rada na njemu odustala je od dugogodišnjeg bendovskog okrilja te ga je u cijelosti napravila s multiinstrumentalisticom Jelenom Galić u studiju producenta Silvija Bočića.

Ranjivi, ali moćni ženski senzibilitet, minimalistički pristup i dubina koju je ovaj album stvorio lansirali su Ninu prema visinama na kojima joj je odavno mjesto.
Za godinu iza nje Nina kaže: “Jezero” mi je obilježilo cijelu prošlu godinu i sretna sam što se toliko ljudi pronašlo u stihovima pjesama i samoj priči ovog albuma. Bilo je vrlo motivirajuće i dirljivo kada je album izdvojen kao jedan od najzanimljivijih prošle godine u brojnim glazbenim odabirima, kao i kad sam primila vijesti da je dobio tri nominacije za nagradu “Rock&Off” te nominaciju za Porin u kategoriji najboljeg alternativnog albuma. Ponosna sam na suradnike i sebe i drago mi je da je zajednički trud dobio ovakvo priznanje. 

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background