Nikolina Tomljanović nas je novim pop country singlom ‘Želim da si tu’ povela na putovanje sve do Nashvillea!

Napisao/la on 12/07/2021

Nakon pjesme ‘Volim kako se smiješ’ za koju je Nikolina u duetu s Belfast Foodom dobila nagradu za najbolju pjesmu na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu, došlo je vrijeme za još jednu ljetnu country pop poslasticu ‘Želim da si tu’. Pjesma je snimljena u studiju ‘House of David’ u Nashvilleu u kojem su snimale brojne svjetske zvjezde, a autori pjesme su Matej Zec i dečki iz grupe The Siids – Darko Terlević i Stanislav Grdaković.

„Pjesma je snimljena netom prije pandemije te sam čekala pravi trenutak za nju. Nakon velikog uspjeha s ‘Volim kako se smiješ’ i nagrade za najbolju pjesmu na Zagrebačkom festivalu (HURIN), vrijeme je za ‘Želim da si tu’. Kako su pjesma i spot snimani na road tripu od Memphisa do Nashvilla, tako nekako zamišljam slušatelje kako je puštaju i slušaju dok voze i razmišljaju o voljenoj osobi. Snimiti country pjesmu u country meki čudesno je iskustvo. Dečki iz grupe The Siids i Matej Zec napravili su odličnu pjesmu koju sam snimila u studiju House of David u Nashvilleu u kojem su snimale velike zvijezde poput Willie Nelsona, B. B. Kinga i Tom Jonesa, u kojem je sagrađen poseban stražnji ulaz za Elvisa Presleya. Pedal steel snimio mi je divan čovjek, Michael Douchette, u studiju Nashville Trax Billa Watsona. Nažalost, Michael je nedavno preminuo pa je spot posvećen sjećanju na njega.“ – rekla je Nikolina.

Stanislav Grdaković, jedan od autora rekao nam je par riječi o pjesmi: „Okidač za stvaranje pjesme “Želim da si tu”, kao i većeg dijela onoga što radimo glazbeno, jest prijateljstvo. Nikolina i nas trojica godinama smo prijatelji te smo jednog popodneva neobavezno uz kavu razgovarali o mogućnosti da radimo na pjesmi koju je Nikolina željela snimiti u Nashvilleu, gradu koji živi vrhunsku glazbu 24h dnevno i koji bi se svakako svojom vibrom savršeno pomiješao s njezinim glazbenim senzibilitetom. Negdje u ladici imali smo jednu staru pjesmu koju smo odlučili doraditi i prilagoditi Nikolininu pop country stilu. Znajući da će vokal za pjesmu biti snimljen u Nashvilleu, odmah nam je palo na pamet da bi u jednom od tamošnjih studija netko mogao odsvirati pedal steel pa smo Nikolinu povezali s Michaelom Douchetteom.“

Na videospotu radili su Jakob Patekar i Kristina Barišić koja je montirala privatne snimke s Nikolininog putovanja na road tripu od Memphisa do Nashvilla te koja potpisuje sve dosadašnje Nikolinine spotove.

‘Želim da si tu’ pjesma je o sjećanju na najljepše trenutke nekih prošlih ljubavi te o nadi za ponovnim pronalaskom istih.  U glazbenom smislu ona je zagrljaj spokojne melankonije s pozitivom koju nosi country te uz  Nikolinin vokal ona postaje čudnovato putovanje iz naše prošlosti preko Nashvilla do nekih novih ljubavi.


Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background