Neno Belan & Fiumens imaju otkačen video za ‘bitter sweet’ pjesmu ‘Jube moja znaj’!

Napisao/la on 10/07/2022

Neno Belan & Fiumens ove godine slave 25 godina zajedničkog djelovanja, a tijekom cijele godine ovaj veliki jubilej obilježavaju koncertima širom Hrvatske. Ovih su dana održali i veliki slavljenički koncert na splitskim Prokurativama, a i snimili su zajedno ‘bitter sweet malu simfoniju’, pjesmu ‘Jube moja znaj’, za koju nam sada predstavljaju i video spot nastao u režiji Igora Ivanovića i Marka Zeljkovića.

‘’Spot je baš kao i pjesma otkačen, veseo i interesantan, a radnja prati tekst pjesme. Sniman je na potezu Zagreb – Karlovac i u video studiju na Jankomiru. Scenarij spota sam osmislio sam, a ideja je bila da se prikaze početak ljetnog putovanja iz Zagreba u Split starom kabriolet Bubom te sjećanje na neke davne prošle dane i davnu prošlu ljubav iz Karlovca, u koji sam skrenuo na putovanju, ne bi li evocirao sjećanja na te dane. Glumci u spotu metaforički prikazuju mene nekada, a ja ustvari promatram i ponovo proživljavam te nekad proživljene scene. O kojoj se ženi radi, ostat će moja mala tajna.” , poručio je Neno Belan o novom spotu.

Glazba i aranžman pjesme nose potpis Nene Belana, a tekst Nikše Sviličića, kojemu je ovo druga suradnja s Belanom, nakon prošle ‘Na cvitnu nedilju’. Pjesma o rastanku ovog je puta zapakirana u veselom aranžmanu, a isto tako i veselom spotu u kojem sve ‘frca od pozitive, melodije i plesa’ po čemu je, kaže Neno, pjesma posebna i drugačija.

”’Jube moja znaj’ ustvari je bitter sweet pjesma o rastanku, ali vesela..dakle ljudi su se razišli, ali za razliku od većine pjesama na tu temu u kojima se tuguje, žaluje i kuka, ovdje sve frca od pozitive, melodije i plesa!” – govori nam Neno Belan.

Pjesma je snimljena u studiju ‘Garaža’ u Rijeci 2022. godine. Snimanje i produkciju potpisuje Neno Belan, a dostupna je na svim streaming servisima.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background