Nela predstavlja “Nepokoriva”, mračan, plesni novi singl, svoj najjači autorski rad dosad

Napisao/la on 10/11/2023

I dok je “Sto godina” vozila na osjećaj tuge i razočaranosti, a sjajna “Nebo gori” na predosjećaj, nova Nelina pjesma inspiraciju je povukla iz usamljenosti i neizvjesnosti. Danas predstavlja svoj svježi singl, vjerojatno najjači autorski rad dosad – pjesmu “Nepokoriva”.

Ako se glavna tema “Nepokorive” učini poznatom to je zato što je nastala na melodiji koju pjevaju prateći vokali u “Nebo gori”. Ideja je došla slučajno, ali i pokazuje podsvjesnu povezanost nove faze Nelinog autorstva. Kompletan drugi album, koji će biti realiziran u 2024. tematski će pokrivati sve stadije nesretne ljubavi, kao moderan emotivan dnevnik.

“Još dok sam radila s Mihom na prošlom singlu ‘Nebo gori’, izdvojili smo dio melodije koju smo razmišljali prenijeti i u idući singl. Kada je ‘Nebo gori’ konačno objavljena – znali smo se zezati kako reeren dok pjevam ‘nebo gori, ja…’ zvuči kao da izgovaram ‘nepokoriva’, što je prva primijetila i moja koautorica Ivana. I tako je ‘Nepokoriva’ postala logična nasljednica moje prošle pjesme. Sve se složilo baš onako kako je i trebalo” – izjavila je Nela.

Glazbu kao i dosad potpisuje Nela, tekst Nela i Ivana Belošević, dok su aranžman i produkcija bili u spretnim rukama i ušima Mihovila Šoštarića Lockrooma. Nakon ampiano beata na prošloj pjesmi, “Nepokoriva” je hrabro krenula u novom smjeru. Plesna i mračna povući će vibe koji su svojevremeno donijeli artisti kao što je dvojac Disclosure, ali čim je preuzme moćan i širok Nelin vokal iste sekunde dobiva prepoznatljiv autorski pečat. Upravo su ta posljednja dva singla pokazala smjer kojeg će se Nela držati na svom sljedećem albumu. Vizualni identitet potpisuje ponovno – Đurđina Samardžić – GG Help.

Od sudjelovanja u showu The Voice Hrvatska, preko A strane, do uspješnog prvog studijskog albuma “Melodrama”, Nela je postala upečatljiv dio hrvatske glazbene scene, cijenjena u glazbenim krugovima, ali i među publikom zbog izuzetnih vokalnih i autorskih kvaliteta. Iza sebe broji singlove koji redovito zauzimaju visoka mjesta na HR TOP 40 ljestvici, a singlovima “Nebo gori” i aktualnim “Nepokoriva” najavila je velike zaokrete u zvuku koji će obilježiti 2024. godinu.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background