MUMFORD & SONS predstavili singl „Guiding Light“

Napisao/la on 26/09/2018

Veliki miljenici publike Mumford & Sons vratili su se nakon dugogodišnje pauze i javnosti predstavili svoj novi singl „Guiding Light“ kojim su najavili i skorašnji izlazak njihovog novog, četvrtog, studijskog albuma „Delta“!  

Mumford & Sons su najavili kako novi album stiže 16. studenog. Album je napravljen u Londonu, a produkciju potpisuje Paul Epworth (Adele, Rihanna, Maroon 5, Coldplay, Bruno Mars…). Najavljeno je kako će novi album bit će kombiniran pjesmama i melodijama koje podižu slušatelje, a po čemu su Mumford & Sons itekako poznati. Bend slušateljima poručuje da očekuje folk rock koji se gradi, gradi, gradi i na kraju eksplodira u više navrata. Osim što se radi o novom albumu, on će okruniti i njihovu desetogodišnju karijeru. Smatraju kako se radi o albumu koji je intimniji, kako glazbom, tako i tekstom.

Već i singl „Guiding Light“ daje naslutiti dio novog zvuka s nadolazećeg albuma. Na prvom predstavljanju singla kod voditeljice Annie Mac, dečki iz benda su opisali iskustvo u stvaranju nove glazbe: „Imali smo osjećaj da radimo na velikoj zvijeri koja se pokušavala zapisati. Bio je to težak posao i pokušali smo ga riješiti na različite načine.“

Osim zauzimanja visokih pozicija po svjetskim top ljestvicama, Mumford & Sons iza sebe imaju i brojne glazbene nagrade. Do sad su kući ponijeli čak osam nagrada Grammy, ali i nekoliko Brit i Billboard nagrada. Nakon što se predstavi novi album, bend će predstavili i veliku promotivnu turneju, a očekuje se čak 60 koncerata u sklopu iste.


Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background