Milošev i Maja Posavec na Zagrebačkom festivalu s pjesmom ‘Mjesto za nas’

Napisao/la on 24/03/2024

‘Mjesto za nas’ u suradnji s Majom Posavec audio-vizualni je nastavak prethodnog singla Mateja Miloševa ‘Krug’, kojeg je otpjevala Dunja Ercegović. Vizualno je priče ispričala Ivana Radić, ujedno i ponosna vlasnica 11 međunarodnih priznanja, upravo za video spot ‘Krug’ kojim je Matej otvorio i najavio novo albumsko izdanje nakon hvaljenog prvijenca ‘U prolazu’.

“Mjesto za nas” pjesma je o godišnjim dobima odnosa između dvoje ljudi. Priča o svim njegovim fazama i načinu na koji se odnosimo jedan prema drugome, tražeći početak i kraj svega – ljubav. Ponovo gostuje predivna Maja Posavec s kojom je, nakon singla “Pet godina” sa prvog albuma, ovo već druga suradnja. Način na koji je osjetila i ispričala priču ove pjesme sve je ono što sam zamislio, i onda još malo ljepše i bolje od toga – upravo razlog zbog kojeg uživam radeći sa gostima vokalima, dajući im prostora da sami donesu onu što vide i čuju u mojoj ideji pjesme’’, izjavio je Matej povodom objave pjesme kojom će se predstaviti na ovogodišnjem izdanju Zagrebačkog festivala.

Pjesma ‘Mjesto za nas’, govori Maja Posavec – ‘ima nježnost, romantičnost i melankoličnost, ali ima i snagu’, a kako je ponovo došlo do suradnje s Miloševom ispričala nam je i sama:

Matej mi je predložio da otpjevam jednu pjesmu u kojoj ja nikako nisam čula svoj glas i nisam mu vjerovala kada je govorio da, ne samo on, nego i cijela njegova ekipa čuje baš mene u toj pjesmi. Drago mi je da su pogriješili. Ja sam onda zamolila Mateja da mi pošalje pjesme u kojima nije čuo moj glas. Jedna od pjesama  je bila ova. Mislim da se u demu zvala Desetka. Uopće nisam dvojila kada sam ju čula. Pjesma ima nježnost, romantičnost i melankoličnost. Ali ima i snagu. Eto, ne znam kako me odmah nisu čuli u njoj. Ali drago mi je da ja jesam. I drago mi je da sada već drugom suradnjom razvijamo i održavamo prijateljstvo i povjerenje. Matej je okupio izvrsne glazbenike oko sebe i zajedno su napravili predivnu glazbenu priču kojom podižu ljestvicu, izvedbom, produkcijom, sadržajem.’’ 

Sve ono što je otvoreno i pokazano u suradnji na pjesmi “Krug”, sad je s pjesmom ‘Mjesto za nas’ dobilo krila i postalo još veće i jače. ‘Ivana je s novim spotom nadišla sva moja očekivanja, koja su njenom zaslugom već bila prilično visoka. Hvala ti i svaka čast Ivana, takvih kao ti nema puno!’, dodao je Milošev.

Glazbu i tekst pjesme potpisuje Matej Milošev, a produkcija i aranžman nose potpis Jere Šešelje i Tomislava Franje Šuška. Mastering potpisuje Filip Motovunski, a snimano je u Museum Records Paris, Studiju C i Twentytwenty studiju. Ideju, režiju, montažu, animacije, lutke i scenografiju potpisuje Ivana Radić.

‘’Jedino što sam znala odmah na početku je motiv hodnika s tapetama i uokvirenim slikama. Sve se ostalo složilo kada sam poslušala Matejevu pjesmu. Znala sam da tu mora nastati nekakva priča o traženju, toplini i osjećaju pripadnosti. Kao i uvijek, volim se igrati s kontrastima, pa je u ovom slučaju glavni lik neugledna „beštija“, koja kao i svi drugi mašta o razumijevanju i ljubavi. Imam sreće što imam slobodne ruke, tako da mogu svaki put eksperimentirati s nekim novim vrstama tehnika ili izričaja. Ovoga puta sam se na primjer odlučila za narativniji oblik storytelilnga, tako da je spot ujedno i priča za sebe. Jako mi je zabavno izrađavati male svjetove i uživala sam u svakom trenutku procesa. Nadam se da će se ljudima sviđati i da ovo neće biti poslijednji put da Matej i ja surađujemo na ovako nečemu’’, ispričala je Ivana Radić o cijelom procesu stvaranja video spota. Video spot pogledajte na Dallas Records YouTube kanalu ili slušajte na svim streaming servisima.


Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background