Mateo Pilat objavio spot za pjesmu “Mantra” s kojom stiže na 70. Zagrebački festival!

Napisao/la on 12/03/2023

Nakon sjajnog nastupa i odličnog plasmana na prošlogodišnjem Zagrebačkom festivalu s pjesmom “Sve”, talentirani Mateo Pilat na ovogodišnje izdanje ovog prestižnog festivala stiže s pjesmom “Mantra” koja plijeni pozornost već na prvo slušanje, a sada je stigao i spot.

Moji roditelji su od svojih ranih dana pratili četiri festivala-SanRemo i festivale u Zagrebu ,Splitu i Opatiji, tako da je to u našoj kući tradicija koju sam naslijedio. Zagrebački festival mi je, kako sam i prošle godine rekao, omiljeni, pa sam zbilja sretan što ponovno sudjelujem. Iskustvo od lani mi je prekrasno – orkestar, pozornica, organizacija, kolege ,cijelo ozračje-bas sam uživao i tim vise se radujem nastupu  u ovoj godini.Nestrpljiv sam i uzbuđen kao klinac.“, o ljubavi prema festivalima i nadolazećem nastupu ispričao je Mateo.

Na pjesmi “Mantra” radio je Mateov već dobro uhodani tim Ines Prajo, Arijana Kunštek i Ivo Popeskić:

Mislim da smo moj autorski tim i ja uspjeli stvoriti izvrsnu pjesmu, drugačiju, svježu, originalnu, pjesmu koja zasigurno zaslužuje pozornost i u koju duboko vjerujem.Izazov mi je pjevati ju uživo,  tako da zbilja jedva čekam i neizmjerno se radujem ponovno biti na pozornici Zagrebačkog festivala .Godinama je to festival nakon kojeg se pamte i traju izvrsne pjesme, nadam se da će ‘Mantra’ biti jedna od njih.“, rekao je.

Spot je režirao Mateov dugogodišnji suradnik Paolo Gentilini:

Većinu spotova za moje pjesme rezirao je Paolo Gentilini i mislim da je i ovaj put napravio izvrstan video.Od početka nam je svima bilo jasno da ova pjesma zahtijeva drugaciju priču, baziranu na simbolima i emociji. Zaželjeli smo nešto gotovo hipnotično i lijepo, a Paolo je vješto spojio scene plesa, pustinje, boje i uspio dočarati tu neku magiju koju  pjesma ima sama po sebi.

Siguran sam da će se svidjeti svima onima koji glazbu ne svode na puki konzumerizam  i zabavu,  nego u njoj pronalaze puno dublje značenje. Osobno sam oduševljen ovim spotom i nadam se da će u svima koja ga budu gledali pobuditi ono najbolje u njima.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background