Marko Tolja uoči Dana zaljubljenih predstavlja prekrasnu “TUSIMITI” s EP-a “Pianissimo”

Napisao/la on 15/02/2024

Marko Tolja godinu uspješnu prošlu godinu zaokružio je objavom EP-a “Pianissimo”, a nakon najavnog singla “Vrijeme” , uoči Dana zaljubljenih stiže i prekrasna pjesma “TUSIMITI”.

Marko ima i još razloga za slavlje jer je nominiran za nagradu Porin u kategoriji Najbolje muške vokalne izvedbe za “Nismo znali bolje”, a Ivan Popeskić nominiran je za aranžman Markove pjesme “Ruke sigurne” i produkciju albuma “Pianissimo”.

‘TUSIMITI’ nije neka moja izmišljena riječ već je igra riječi ‘tu si mi ti’, ali je meni nekako bilo fora spojiti sve u jednu riječ . Jako puno ljudi do sada me pitalo što to znači i onda kada poslušaju pjesmu im je sve jasno.“, otkrio je Marko o interesantnom nazivu pjesme te nastavio:

Pjesma govori o tome da je sve nebitno kada je prava osoba kraj vas i bez puno filozofiranja, to je jasna i jednostavna poruka.

Pjesma se nalazi na EP-u “Pianissimo” čije stvaranje je za Marka bilo izrazito značajno i zbog toga što je na njemu radio s dugogodišnjim suradnicima koji su ostavili pečat na njegovoj karijeri, ali i jednog sasvim posebnog mjesta na kojem je sniman prateći video:

“Uz divne aranžmane Ivana Popeskića i sjajne glazbenike poput Henryja Radanovića, Bruna Urlića, Petra Kovačića i PZM Josip Kaplan mislim da smo napravili jedan poseban glazbeni “paketić”. Prezentacijski video za ovaj projekt snimili smo tamo gdje je i počela moja ljubav prema poeziji: u “mojoj” gimnaziji – Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci. S time sam zatvorio još jedan krug i nadam se da će se slušatelji stvarno prepustiti i pronaći neku svoju priču u ovim pjesmama.“, otkrio je.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background