Marko Tolja predstavlja “Pianissimo” – EP savršen za duge jesenske večeri

Napisao/la on 04/11/2023

Marko Tolja godinu je započeo rasprodanim koncertom u Dvorani Lisinski, a uslijedili su hitovi “Nismo znali bolje” i “Ruke sigurne”, a sada stiže i nježan EP “Pianissimo” u kojem će slušatelji uživati tijekom dugih jesenskih večeri. Najavni singl EP-a je emotivna pjesma “Vrijeme” nastala u suradnji s Pjevačkim zborom mladih “Josip Kaplan”.

‘Pianissimo’ je upravo ono što nam i sama ta riječ da naslutiti: nešto lagano, tiho i nježno; i uglavnom na klaviru. Minimalistički i intorspektivno. Neki će reći da je možda i “čudno” ili “nekonvencijalno” za ova vremena. Ja na to mogu samo reći da je ovakav EP bio moja potreba. Velika potreba. U doba kada naš glazbenički rad živi od singla do singla osjetio sam da se moram vratiti na ono staro. Napraviti jedno cjelovito djelo koje će publici pokazati moje trenutno razmišljanje i rad. Da, to možda nisu pompozni “radijski hitovi” što se danas očekuju od svakog glazbenika, ali je Pianissimo nešto najitimnije što sam do sada napisao i snimio. Tu se nalaze pjesme i priče koje meni jako puno znače, a da se nisam odlučio na ovaj korak možda nikada ne bi ni vidjele svjetlo dana.”, ispričao je Marko.

Za Marka je stvaranje ovog albuma značajno i zbog toga što je na njemu radio s dugogodišnjim suradnicima koji su ostavili pečat na njegovoj karijeri, ali i jednog sasvim posebnog mjesta na kojem je sniman prateći video:

“Uz divne aranžmane Ivana Popeskića i sjajne glazbenike poput Henryja Radanovića, Bruna Urlića, Petra Kovačića i PZM Josip Kaplan mislim da smo napravili jedan poseban glazbeni “paketić”. Prezentacijski video za ovaj projekt snimili smo tamo gdje je i počela moja ljubav prema poeziji: u “mojoj” gimnaziji – Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci. S time sam zatvorio još jedan krug i nadam se da će se slušatelji stvarno prepustiti i pronaći neku svoju priču u ovim pjesmama.“, otkrio je.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background