Marko Hatlak: Harmonikaš koji osvaja novim zvukom

Napisao/la on 26/04/2024

Slovenski glazbenik Marko Hatlak, poznat po svojoj virtuoznosti na harmonici, predstavio se publici u potpuno novom svjetlu s projektom Marko Hatlak BAND. Ovaj talentirani glazbenik, koji je nedavno izbacio album “Dreamcatcher”, donosi svježinu na glazbenoj sceni.

Jedna od najnovijih obrada koju Hatlak objavljuje, a nalazi se na spomenutom albumu je pjesma ‘Plima’, koju je originalno izvela legendarna grupa Indexi. Ova obrada osvaja slušatelje svojom originalnošću i jedinstvenim pristupom, istovremeno poštujući ovaj bezvremenski klasik.

Marko Hatlak nije samo virtuoz na harmonici, već i pjevač. Svojim glazbenim izričajem spaja različite žanrove i inspiracije, a na albumu “Dreamcatcher” donosi energičnu, zabavnu, ritmičnu i plesnu glazbu koja osvaja srca slušatelja.

Hatlak je inspiriran velikanima poput Jamiroquaija, Michaela Jacksona, Stevija Wondera, Phila Collinsa, Michaela Camila, Princea, ali i nježnim baladama rock velikana. Kroz svoju glazbu pretače svoje nadahnuće u nešto novo i svježe, istovremeno ostavljajući pečat vlastitog stila i osobnosti.

Marko Hatlak nije stranac na glazbenoj sceni. Surađivao je s renomiranim autorima diljem svijeta, poput Joss Stone, Magnifica, Tommyja Emmanuela, Vlatka Stefanovskog, Stefana Milenkovicha i Iztoka Mlakara. Njegov pristup glazbi nije opterećen žanrovskim ograničenjima, već je vođen strašću i željom za izražavanjem. Njegovi nastupi uvijek ostavljaju snažan dojam na publiku, koja uvijek traži više.

Rođen i odrastao u Idriji, Marko Hatlak je svoju ljubav prema glazbi razvio još u ranom djetinjstvu. Već sa šest godina počeo je svoje glazbene korake u lokalnoj glazbenoj školi, noseći na satove harmoniku i gitaru ili bubnjeve. Nakon obrazovanja u srednjoj glazbenoj i baletnoj školi, svoj glazbeni put nastavio je u Njemačkoj, gdje je završio postdiplomski studij pod mentorstvom poznatog profesora Stefana Hussonga.

U svojoj višegodišnjoj karijeri, Hatlak je izgradio prepoznatljiv stil kao solist i u suradnji s mnogim renomiranim izvođačima, bendovima i orkestrima. Njegova strast prema glazbi, jedinstveni izričaj i virtuoznost na harmonici čine ga jednim od najzanimljivijih glazbenika na glazbenoj sceni.

Hatlakova obrada pjesme ‘Plima’ samo je jedan od primjera kako ovaj glazbenik uspješno spaja prošlost i sadašnjost, ostavljajući trag u srcima publike.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background