MARCELA se vratila u velikom stilu te s „Nismo Isti Svijet“ ostvarila ulazak u HRtop40!

Napisao/la on 23/11/2023

MARCELA je s prvim samostalnim singlom „Nismo Isti Svijet“ najavila svoj povratak na glazbenu scenu, a da je zaista tako potvrdio je i domaći eter! Pjesma se kao NOVI ulaz smjestila na službenu HRtop40 ljestvicu najemitiranijih singlova što je glazbenici veliko priznanje i vjetar u leđa za sve novo što uskoro planira otkriti. Pjesma dolazi i u engleskoj verziji, „Not The Same“, a osim na omiljenim radijskim postajama može se slušati putem svih glazbenih platformi: https://marcela.lnk.to/NTS

„Veliki pozdrav svima! Moram priznati da sam stvarno jako jako sretna što je moja pjesma “Nismo Isti Svijet” ušla u top 40 najemitiranijih u radijskom eteru. Jako mi je drago i jako sam zahvalna što se sviđa radijskim urednicima i slušateljima, naravno! Ono što moram dodati da se ova verzija osim u mojoj Hrvatskoj, jako sviđa i ljudima u mom drugom domu, Nizozemskoj. Iako je tamo fokus na engleskoj verziji “Not The Same”, Nizozemci su poludjeli za hrvatskom verzijom i dobila sam jako puno poruka da čak i preferiraju hrvatsku verziju. Tko zna, možda sam i potaknula neke ljude u Nizozemskoj da krenu učiti Hrvatski jezik. 🙂 Ovo mi definitivno veliki vjetar u leđa jer imam spremno još svašta što jedva čekam otkriti! Došlo je vrijeme za pop u kožnoj jakni, noga je na gasu i veselim se svemu kud me put vodi! Stvarno mi puno znači ova pjesma, kako osobno tako i u kontekstu što sam se napokon vratila na glazbenu scenu. Veliko hvala svima na podršci!“, komentirala je presretna MARCELA!

Podsjetimo, MARCELA se vraća s prvim samostalnim singlom – „Nismo Isti Svijet“! Hrvatska glazbenica s nizozemskom adresom koju publika pamti po hit pjesmi „Zašto Još Volim Te“ te djelovanju u internacionalno aktivnoj grupi Luminize, u novo poglavlje glazbene karijere ušla je s „Nismo Isti Svijet“! Emotivna pjesma moderne produkcije sjajan je uvod u sve što karizmatična vokalistica sprema.

Reakcije fanova na društvenim mrežama također potvrđuju: MARCELIN povratak dugo je priželjkivan i nova se pjesma nestrpljivo čekala. S ciljem da podijeli svoju priču kroz spoj snage, senzibiliteta, moćnog glasa i energične glazbe, MARCELA se posljednjih nekoliko godina posvetila razvoju svojih vještina kao tekstopisac i izvođač. Kao rezultat toga, upoznaje nas s glazbom koju voli opisati kao – pop u kožnoj jakni!

„Dugo sam tražila svoj zvuk i nevjerojatno je da sam odmah na prvom snimanju vrhunski kliknula s novim suradnicima. Odmah sam znala da je to to: Došlo je moje vrijeme!“, izjavila je glazbenica povodom plasiranja prvog samostalnog singla.

Inspirirana osobnim iskustvom pjesma govori o osjećaju kada vas povrijedi osoba koju iskreno volite. „Shvatila sam da sama nikad ne bih tako postupila jer – očito nismo isti svijet“, komentirala je polazišnu točku pjesme koja je nastala ovog proljeća kada se u istom glazbenom svijetu našla s nizozemskim autorskim timom kojeg uz nju čine producenti i autori Daniel van den Brink, Délano Ladurner i Bjørgen van Essen, a iza čijeg mixa i masteringa stoji Nikodem Milewski.

Kao i do sad, MARCELA se ne srami dijeliti dirljive priče i razbijati unutarnja previranja koja bude borbeni duh. Dapače, uvijek samouvjerena u dijeljenju svojih emocija kroz glazbu u kojoj pronalazi snagu i otpuštanje, snažno vjeruje u moć pokazivanja ranjivosti, što uz svoj prirodno baršunasto hrapavi glas izvrsno prenosi kroz pjesme u kojima spaja snagu i osjećajnost.

Posebna zanimljivost koju vrijedi istaknuti je da je „Nismo Isti Svijet“ premijerno u domaćem eteru predstavljena na isti datum kada je plasiran radijski hit „Zašto Još Volim Te“ u izvedbi grupe Luminize (gdje je MARCELA imala ulogu glavne vokalistice) i Marina Jurića Ćivre.  Pjesma je punih godinu dana provela u HRtop40 najemitiranijih singlova u domaćem eteru prema službenoj listi Hrvatske diskografske udruge.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background