MARCELA predstavlja „Gasoline“, pjesmu s kojom se natječe na Dori 2024.!

Napisao/la on 09/01/2024

MARCELA otkriva „Gasoline“, pjesmu s kojom se natječe za statuu Dore i hrvatsku pjesmu koja će nas predstavljati na Eurosongu 2024.! Pjesma je prošlog tjedna (4. siječnja) premijerno predstavljena u emisiji Svijet Diskografije na Drugom programu Hrvatskog radija čega je, uz mnoštvo pozitivnih reakcija od strane medija, njezinih fanova te internacionalnih ljubitelja ovog glazbenog natjecanja, postala jedan od favorita ovogodišnjeg hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije. Između ostalog, „Gasoline“ je, među hrvatskim finalistima, izborila prvo mjesto na My Eurovision Scoreboard, aplikaciji na kojoj glasove ostavljaju fanovi Eurosonga diljem svijeta.

Jako sam sretna što vam mogu predstaviti „Gasoline“, pjesmu s kojom ću se predstaviti na ovogodišnjoj Dori. Sa svojim prethodnim singlom „Nismo Isti Svijet“ prikazala sam svoju ranjivu stranu, a s ‘Gasoline’ želim prikazati svoju borbenu stranu; pjesma govori o tome kako se, kadgod sam povrijeđena, u meni tada budi borbeni duh. Ne predajem se, već se tada borim još jače – baš kao ona izreka, što te ne ubije, to te ojača!“, entuzijastično je poručila MARCELA Oroši, koja se, kao i do sad, ne srami dijeliti dirljive priče i razbijati unutarnja previranja koja bude borbeni duh. Dapače, uvijek samouvjerena u dijeljenju svojih emocija kroz glazbu u kojoj pronalazi snagu i otpuštanje, snažno vjeruje u moć pokazivanja ranjivosti, što uz svoj prirodno baršunasto hrapavi glas izvrsno prenosi kroz pjesme u kojima spaja snagu i osjećajnost.

Vijest o tome da je izabrana da sudjeluje na hrvatskom natjecanju za pjesmu Eurovizije MARCELA Oroši je entuzijastično dočekala na svojim društvenim mrežama. S obzirom na to da su je fanovi često poticali da joj ovo bude sljedeći korak u karijeri, njezina objava odmah je u komentarima dobila ogromnu podršku od strane hrvatskih i internacionalnih pratitelja te kolega glazbenika. Pjesma „Gasoline“ spoj je energičnog popa i prizvuka osamdesetih i još jedan iskorak u MARCELINOM specifičnom zvuku kojeg glazbenica opisivati kao ‘pop u kožnoj jakni’.

Na pjesmi je radio nizozemski autorski tim kojeg uz MARCELU čine producenti i autori Daniel van den Brink, Bjørgen van Essen i Amanda van den Hil, a iza čijeg mixa i masteringa stoji Nikodem Milewski.

Glazbenica koju publika pamti po hit pjesmi „Zašto Još Volim Te“ te djelovanju u internacionalno aktivnoj grupi Luminize (s kojom se okušala i na nizozemskom The Voiceu), u novo poglavlje glazbene karijere ušla je s emotivnom pjesmom moderne produkcije -„Nismo Isti Svijet“! Zahvaljujući brojnim europskim nastupima grupe LUMINIZE glazbenica je stekla mnoštvo internacionalnih obožavatelja, stoga je paralelno predstavljena i glazbena poslastica u obliku engleske verzije nazvane „Not The Same“. Ipak, zanimljivo je da internacionalni fanovi čak više vole izvedbu na hrvatskom jeziku što je glazbenica komentirala s „Tko zna, možda sam i potaknula neke ljude u Nizozemskoj da krenu učiti hrvatski jezik. :)“

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background