“Malo sunca” novi je singl Tine Kresnik

Napisao/la on 31/05/2023

Tina Kresnik, jedna od najpoznatijih vokalistica na glazbenoj sceni i članica legendarnog Parnog valjka, predstavlja svoj novi singl “Malo sunca”. Iako prisutna na glazbenoj sceni već desetljećima, vječni je entuzijast i optimist što će slušatelji prepoznati u sjajnim stihovima ove ljubavne pjesme proljetnog raspoloženja.

Dobre vibracije i ugodan đir za svako uho zahtijeva ponovno slušanje, a zasluge valja pripisati i autorima glazbe i aranžmana koje potpisuju Toni Tkalec, Edvin Derahović i Jurica Hotko. Tekst je djelo Tine Kresnik.

“Malo sunca” pravi je užitak za sve željne dobrog zvuka i točno je ono što biste od Tine očekivali. Jedan od najupečatljivijih vokala u stalnoj postavi prate: na klavijaturama Jurica Hotko, na gitari Edvin Derahović i Toni Tkalec, bas gitaru svira Romana Orešnik, a na bubnjevima je Kristian Orešić.

“Sretna sam što mogu napokon predstaviti novu pjesmu. Trebalo je vremena, strpljenja i promišljanja, ali isplatilo se. Okupila sam super ekipu i odličan bend. Pjesma “Malo sunca” je najava jedne moje priče i jednog novog poglavlja”, rekla je Tina.

Pjesmu krasi i zanimljiv videospot u režiji Dinka Čvorića – Doringa koji je sjajno prikazao Tininu ekspresivnost i posebnost.

Prije nekoliko godina objavila je više singlova u suradnji s Yogijem Lonichem, prepoznatim gitaristom svjetskog pedigrea poput “Jesi li za to”, “Tajni znak”, a sada se uz sve projekte koje ima posvetila i stvaranju autorskih pjesama koje će publika zasigurno s oduševljenjem dočekati, počevši od “Malo sunca”.

Iako bez sumnje svi znaju tko pjeva “Lutka za bal” i “Dok je tebe”, mnogi ne znaju da je Tina karijeru započela kao pjevačica sastava Maxmett, te izdala zapaženi samostalni album “Prvi put”. Tina se okušala i u autorskim vodama u sastavu D.O.G. Kantina, čiji je bila frontmen, a imala je i zapažene uloge u mjuziklima “Hair”, “Aida”, “Ruža na asfaltu”.

Najpoznatija je po suradnjama s Parnim Valjkom, bendom kojega je dio više od 25 godina, a posebno su zapažene njene vokalne dionice u pjesmama “Dok je tebe” i “Lutka za bal”.
Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background